Hlavní obsah

Sparta doma opět ztratila, Třinec veze z Prahy další výhru

PRAHA

Další domácí neúspěch mají za sebou hokejisté Sparty. Ti ve své hale v aktuálním ročníku jen jedinkrát zvítězili v normální hrací době. V nedělním utkání 9. kola extraligy si z Prahy odvezl tři body za vítězství 5:2 Třinec. Ten v hlavním městě uspěl i v prvním kole, když zaskočil Slavii. Dva góly Ocelářů vstřelil David Květoň, tři asistence zaznamenal Peterek.

Foto: Tomáš Fliegl, Sport.cz

Radost hokejistů Třince z gólu na Spartě

Článek
Fotogalerie

Sparta nastoupila i s doléčeným obráncem Hudcem, jehož trápil nastřelený kotník. Do branky Ocelářů se postavil Tomáš Duba, který na Spartě v minulosti působil. Třinec měl aktivnější start a v 10. minutě šel do vedení. David Květoň se poháčkoval strnulou obranou Sparty a švihem vrátil z trestné lavice Netíka.

Domácí fanoušci neměli se svými oblíbenci trpělivost, od 9. minuty se halou ozýval pískot, o čtyři minuty později pak domácí kotel skandoval budíček. Sparťané se ale neprobudili. V 16. minutě dostal prostor obránce Tomáš Malec a pohodlně zvýšil. O 18 sekund později se už gólman Chábera poroučel z branky, když jej propálil Jiří Polanský.

Naději domácích na bodový zisk přiživily zkušené opory. Jednašedesát sekund před sirénou Petr Ton přesprintoval Zíba a hostující bek si musel pomoci faulem. Sám poškozený z následného trestného střílení švihem poprvé propálil Dubu a vstřelil svůj osmý gól v sezóně. Na rozdíl jediné branky ještě před přestávkou snížil bekhendovou kličkou Michal Broš, k němuž se odrazila střela Kratěny.

Květoň nachytal Přikryla

Náhradník Pražanů Přikryl se letos dostal do branky jen po tragické první třetině na Slavii (0:3), hned v úvodu druhé třetiny ale chyboval. Květoň vyjel zpoza branky a lehkou bekhendovou střelou z otočky nachytal špatně postaveného Přikryla. Hattrick mohl Květoň završit v polovině zápasu, v početní výhodě ale s vypůjčenou holí branku netrefil. Sparta měla dvakrát výhodu dvojnásobné přesilovky, dobře bruslící Třinec se ale bez potíží ubránil.

Sparta se snažila snížit, byla ale s produktivitou na štíru. Na Dubu z brejku nevyzrál Kratěna. Snaha domácích postupem času uvadala, naopak Třinec šest minut před koncem přidal pojistku po střele Ladislava Kohna. Návrat Tomáše Duby na Spartu tak byl pro Třinec úspěšný.

Sparta Praha - Oceláři Třinec 2:5 (2:3, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 19. Ton z trestného střílení, 20. Broš (Kratěna, Netík) - 11. D. Květoň (Peterek, D. Seman), 16. Malec (Peterek, D. Květoň), 16. Polanský (M. Růžička, Kohn), 21. Květoň (Peterek), 55. Kohn (M. Růžička, Polanský). Rozhodčí: R. Svoboda, Turčan - Pešek, Jelínek. Vyloučení 8:12, přesilovky 0:1, 5194 diváků.
Sparta: Chábera (16. Přikryl) - Černošek, Gulaši, Jan Hanzlík, S. Hudec, Macholda, Mrázek, Vykoukal, Vojta - Ton, Broš, Kratěna - D. Výborný, J. Hlinka, Hromas - Látal, Netík, Ručinský - Kafka, Koreis, Podlešák. Trenéři: Hynek a F. Výborný.
Třinec: Duba - D. Seman, Malec, Lojek, Zíb, Cartelli, Výtisk, Hrabal, Andersons - D. Květoň, Martynek, Peterek - Kohn, Polanský, M. Růžička - Tomas, Hampl, Polák - Kanko, Podešva, Ostřížek. Trenéři: Marek a Kopřiva.

Reklama