Hlavní obsah

Do konce chybělo třicet vteřin, když dal Štefanka vítězný gól

OSTRAVA

ČEZ Aréna vybuchla nadšením třicet vteřin před koncem, kdy se schylovalo k prodloužení. Kvapil vydoloval puk u mantinelu v rohu kluziště, nahodil jej před branku a Štefankův bekhend skončil za zády brankáře Slipčenka.

Článek

„Před bránou jsem viděl jen bílý dres, nevěděl jsem, který ze spoluhráčů tam číhá. Hrál jsem to tam naslepo,“ popsal svoji úlohu Marek Kvapil. „Snažil jsem se puk tečovat a to se povedlo. Něco vymýšlet by byl nesmysl,“ culil se Juraj Štefanka. Jeho radost byla umocněna tím, že se podílel na vyrovnávací brance Slavie. „Vykašlal jsem se na hráče, nebránil jsem. Byla to chyba. Vítěznou trefou jsem ji smazal,“ vykládal.

Slavia překvapila brankářem. Robert Slipčenko chytal extraligu poprvé. Až dosud sbíral zkušenosti v první a ve druhé lize, v letošní sezoně má jeden start za Havlíčkův Brod.

„Furch je na farmě v Havlíčkově Brodu a chytá za juniorku. Neruda si potřebuje odpočinout, proto dostal šanci Slipčenko. Využil ji velmi dobře. Byl jedním z nejlepších hráčů na hřišti,“ vysvětlil tah s gólmanem druhý trenér Slavie Jiří Čelanský.

Zejména v první třetině Slipčenko doslova čaroval. „Nepřekvapilo nás to, dobře chytal už v přípravě,“ podotkl útočník Michal Vondrka. Slipčenko hájil branku Slavie v pěti zápasech Tipsport Cupu.

„Ve třetí třetině se nám dařilo tvořit hru, ale utekl nám závěr,“ poznamenal Čelanský. „Jako bychom se báli o výsledek,“ přidal se Vondrka.

Vítkovický kouč Alois Hadamczik si byl jistý, že vítězství jeho týmu bylo zasloužené. „Měli jsme šance na dva zápasy. Už ve druhé třetině jsme mohli dát tři góly a rozhodnout.“ Na vítkovické marodce stále je brankář Štěpánek s poraněnými třísly. „Může to trvat pár dnů, ale také týden,“ řekl Hadamczik.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec