Hlavní obsah

Vítkovice - Slavia 3:2Vítkovicím trefil výhru nad Slavií 30 sekund před koncem Štefanka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Branda 0 : 1
25. Krenželok 1 : 1
28. Stehlík 2 : 1
39. Hruška 2 : 2
60. Štefanka 3 : 2

OSTRAVA

Třicet vteřin před koncem rozhodl Juraj Štefanka o vítězství hokejistů Vítkovic v nedělním devátém kole nad Slavií 3:2. Domácí lídr extraligy byl po větší část zápasu aktivnější i nebezpečnější, hosty několikrát podržel při své premiéře v nejvyšší soutěži gólman Slipčenko. Na rozhodující trefu Štefanky, kterou Vítkovic zúročily závěrečný tlak, však nemohl dosáhnout.

Článek

Repríza loňského čtvrtfinálového dramatu byla i soubojem dvou náhradníků v brance. Za zraněného Štěpánka musel znovu zaskočit Šindelář, hosté zase nasadili Slipčenka, který však důvěru kouči Růžičkovi vrchovatě vracel. Domácí i bez dalších čerstvých marodů Varadi a Trnky byli v zahajovací desetiminutovce aktivnější.

Obranu Slavie poprvé rozložili v klasické přesilovce, ale Štefankovu teč z těsně blízkosti Slipčenko se štěstím vyrazil. Skvěle zareagoval i v 11. minutě, když Kvapil naservíroval do jízdy Treillemu, ale slavistický gólman se vleže ještě roztáhl a obrovskou možnost zmařil.

Pražanům trvalo déle, než se dostali do tempa. Pomohla přesilovka, při níž Burger navíc přišel o hokejku. Slavia dobrou minutu kombinovala v pěti proti třem, ale bez pořádné střely.

První čistokrevnou šanci si Pražané vytvořili až ve druhé části a hned z ní byl gól. Vondrka puk ideálně prostrčil mezi beky na Brandu, který puk švihem umístil pod horní tyčku. Domácí přitlačili a odpověď na sebe nedala dlouho čekat. Krenželok si z pravého křídla proklestil cestu na střed kluziště a šikovný manévr vylepšil o přesnou trefu do horního růžku.

Vyrovnávací gól umocnil převahu Vítkovic. Pohyblivější soubor kouče Hadamczika obrátil skóre za tři minuty, když Stehlík v přesilovce vytušil odraz puku, sjel si z modré čáry před Slipčenka a dorazil do sítě vyraženou ránu Kuboše. Třetí branku měl v 36. minutě na hokejce Treille, Slipčenko mu však překazil radost a teč francouzského útočníka z bezprostřední blízkosti i se štěstím zalehl.

Přestože hosté byli po větší část druhé třetiny v útlumu, v závěru soupeře omráčili vyrovnáním. Vondrka po nenápadné akci nahodil kotouč před branku, kde se Kubošovi zamotal mezi nohy a Hruška ho pohotově uklidil do klece.

I v závěru měli více ze hry domácí. Hosty mohl domů s prázdnou poslat dvakrát Burger, ale ve dvou nepřehledných skrumážích neuspěl dohromady snad s pěti dorážkami. Závěrečný nápor domácích přesto nevyzněl do prázdna: třicet vteřin před koncem řádné doby Štefanka šikovně nastavil hůl proti Kvapilově přihrávce z rohu kluziště a puk doplachtil pod břevno za bezmocného Slipčenka.

Vítkovice Steel - Slavia Praha 3:2 (0:0, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 25. Krenželok (Štefanka), 28. Stehlík (Kuboš, Krenželok), 60. Štefanka (Kvapil) - 23. Branda (Vondrka, V. Růžička ml.), 39. D. Hruška (Vondrka). Rozhodčí: Hribik, Kubeš - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 7052.
Vítkovice: Šindelář - Jurečka, Rehák, Kuboš, Stehlík, Sičák, Voráček - Klimek, Burger, Hubáček - Treille, Štefanka, Krenželok - Kvapil, R. Hruška, Svačina - Ujčík, Roman, Szturc. Trenéři: Hadamczik a Konečný.
Slavia: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Roth, Kolařík, Drtina, Žižka, Špelda - D. Hruška, Beránek, Tomica - Endál, Červenka, Sklenář - Branda, V. Růžička ml., Vondrka - P. Jelínek, Čermák, Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata: