Hlavní obsah

Zlín - Kladno 2:1Köhler zařídil dvěma góly vítězství Zlína nad Kladnem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Trončinský 0 : 1
22. Köhler 1 : 1
58. Köhler 2 : 1

Hokejisté Zlína v neděli vyhráli díky dvěma gólům Bedřicha Köhlera v 9. kole extraligy nad Kladnem 2:1. Hrdina zápasu vstřelil rozhodující gól dvě minuty před koncem. Hosté po debaklech ve Vítkovicích 0:7 a v Mladé Boleslavi 0:5 tentokrát drželi se soupeřem venku krok, ale na páteční vysokou výhru z vlastního ledu nad Pardubicemi 6:0 bodovým ziskem nenavázali.

Článek

Po pátečním úspěchu sebevědomí Středočeši o sobě dali vědět hned ve třetí minutě, kdy po přesné kombinaci překonal gólmana Sedláčka obránce Trončinský. Berani se probudili po ospalém začátku a před Kopřivou se postupně objevili Leška a Kubiš, ale hostující gólman odolal. Štěstí měl i na konci deváté minuty, neboť Důras trefil jen levou tyčku Kopřivovy brány.

Na druhé straně Sedláček zlikvidoval střely Čurilly a Procházky. Domácí měli půldruhé minuty přesilovou hru pět na tři, nicméně mířili slepými náboji a v koncovce neuspěli. V závěru první třetiny se blýskl po individuální akcí Hamrlík, ale těsně minul. Hosté jednogólový náskok uhájili do první sirény.

Kouč Zlína Venera udělal po nevydařené první části změny v sestavě, což přineslo ovoce. Zlín měl úspěšný vstup do druhé třetiny, neboť po ideální nahrávce Lešky zůstal u pravé tyčky zcela osamocený Köhler. Domácí vyrovnávací branka povzbudila, diktovali tempo hry a před Kopřivou bylo pořádné horko, nicméně jejich koncovka byla nadále nepřesná. Postupně neuspěli Köhler, Nosek a Balaštík. Zlínský kapitán měl další šanci v závěru druhé třetiny, když byl na trestné lavici Frolík. Balaštík vyloženou příležitost spálil, neboť mířil vysoko nad.

Domácí nevyužili na začátku závěrečné třetiny dvě početní výhody. Při prohřešku Frolíka si vytvořili velký tlak, ale Kopřiva čaroval po šancích Kubiše a Lešky. V 50. minutě se prodíral Sivák, ale jeho střela o milimetry minula hostující branku. Poté Kopřiva lapil stoprocentní šanci Rachůnka. Hosté se spokojili s nerozhodným výsledek a do útoku se příliš nehnali.

Zlín se přece jen dočkal vítězné branky, neboť dvě minuty před závěrem základní části se trefil podruhé Köhler. Při rozhodujícím gólu předvedl po samostatném úniku kličku do bekhendu a obelstil jinak výborného Kopřivu. Kladnu k vyrovnání nepomohla ani téměř minutová power play.

PSG Zlín - HC Geus Okna Kladno 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Köhler (Leška, Hamrlík), 58. Köhler (Balaštík, Hamrlík) - 3. Trončinský (Kalla, Frolík). Rozhodčí: Hradil, Jeřábek - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:9. Bez využití. Diváci: 4418.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Galvas, Nosek, Švrček, Míka, Linhart - Balaštík, Leška, Rachůnek - Důras, Balán, Köhler - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Ondráček, F. Čech, Záhorovský. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.
Kladno: Kopřiva - Kameš, F. Kaberle, Mudroch, Šmach, J. Dlouhý, Trončinský - Diviš, Patera, Martin Procházka - Bělohlav, Čurilla, Tomajko - Bílek, Kalla, Frolík - Eberle, Kuchler, Stieler. Trenéři: Müller a P. Kasík.

Reklama

Související témata: