Hlavní obsah

Třinecký Duba po vydařeném návratu na Spartu cítil zadostiučinění

Po pěti letech se Tomáš Duba na Spartě postavil do branky hostujícího celku, jeho Třinec si z Holešovic odvezl pohodovou výhru 5:2. Osmadvacetiletý gólman tak mohl být spokojen, Oceláři se dotahují na špičku extraligy. „Zápas to byl prestižní, dlouho jsem na něj čekal. Upřímně, trošku zadostiučinění cítím,“ řekl po zápase novinářům spokojený Duba.

Foto: Tomáš Fliegl, Sport.cz

Brankář Třince Tomáš Duba během utkání na Spartě

Článek

Slezané si vytvořili třígólový náskok, o který ale málem ještě do první přestávky přišli. Nejprve Ton z trestného střílení snížil a vzápětí Broš upravil na 2:3. „Po třetím gólu jsem si říkal, že bychom měli brzdit. Abychom si všechen prach nevystříleli. Závěr první třetiny jsme podcenili, to mě naštvalo,“ uvedl pražský rodák.

Třinec ale v úvodu druhé třetiny rychle zvýšil na rozdíl dvou branek a od té doby bylo o vítězi jasno. Sparta se doma trápí, nepomohl jí ani pískot domácích příznivců. Oceláři si vedení s klidem pohlídali. „Kluci hráli fantasticky, pomohli mi,“ děkoval spoluhráčům gólman, který nebyl při zápase nervózní. „Nervózní jsem byl v autobuse, s příchodem do šatny ze mě všechno spadlo,“ upozorňoval Duba, který se během zápasu popichoval s bývalými spoluhráči. Těm současným už před zápasem slíbil za vítězství zaplatit svačinku.

Snížit mohl v poslední třetině z brejku Kratěna, Duba jej vychytal. „To byl důležitý zákrok, Ondra mi naštěstí trefil beton. Pak jsme se zatáhli a závěr si pohlídali,“ těšilo brankáře, který po dobrém výkonu neočekává návrat na pozici týmové jedničky. Trenéři Dubu střídají se Slovákem Peterem Hamerlíkem, který v pátek vychytal Liberec. „Jsem rád, že se daří týmu. Když to tak zůstanu, bude jedno, kdo je v brance,“ tvrdí Duba, který by si v budoucnu v dresu Sparty ještě rád zachytal. „Teď jsem ale v Třinci a budoucnost neřeším,“ dodává důrazně.

V Třinci je dvojnásobný juniorský mistr světa spokojený. „S manželkou jsme zvyklí na menší města, takže v tomhle nám Třinec vyhovuje. Je tam klídek. Navíc se díky železárnám rozvíjí,“ nemá problém s přechodem Duba.

Reklama