Hlavní obsah

Liberec - Plzeň 2:4Kanaďan Bomersback zařídil dvěma góly výhru Plzně v Liberci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Klimenta 1 : 0
28. Tvrdík 1 : 1
34. Bomersback 1 : 2
44. Kašpařík 2 : 2
50. Bomersback 2 : 3
60. Adamský 2 : 4

LIBEREC

Kanadský útočník Mark Bomersback zařídil v nedělním 9. kole výhru hokejistů Plzně na ledě Liberce 4:2. Skóroval totiž dvakrát, přičemž v 50. minutě zaznamenal vítěznou trefu. Bílí Tygři, kteří se Západočechy prohráli v minulé sezóně všechny čtyři vzájemné zápasy, tak Plzni podlehli i popáté za sebou.

Článek

První velkou šanci zápasu si vytvořili hosté, když na Scofielda zapomněla domácí obrana a ten sám před Fikrtem neuspěl. Liberečtí na svou odpověď nenechali dlouho čekat. Po Nedvědově akci se dostal k osamocenému puku útočník Klimenta a bekhendovou střelou propasíroval puk za Francouzova záda.

Domácí pokračovali v tlaku, ale Francouz s velkým štěstím odolal po šanci Blatného i následné střele obránce Rýgla od modré čáry. Ve 12. minutě se Benda dral při vlastním oslabení sám na Fikrta, ale do zakončení se kvůli faulu nedostal. Ve 14. minutě jeli Hunkes s Nedorostem dva na jednoho, ale Francouz si se střelou prvně jmenovaného poradil.

Druhé dějství začali oslabení domácí, kterým chybělo po viróze několik klíčových hráčů, ve značně pasivnějším tempu než první třetinu. Hosté přidali na bruslení a agresivitě a v 28. minutě se mohli radovat z vyrovnání, když Tvrdík tečoval Hanzlíkovu střelu od modré čáry. Domácí se nemohli dostat do tempa a ani střely Kašpaříka s Rýglem v přesilovce neznamenali pro obranu hostí větší problém.

Ve 34. minutě hosté předvedli nejhezčí akci druhé třetiny. Vlasák si vyjel od mantinelu, zamíchal pukem před libereckými obránci a poslal brilantní přihrávku na úplně volného Bomersbacka, který už neměl nejmenší problém zasunout puk za bezmocného Fikrta. Domácí těsně před přestávkou mohli vyrovnat, když Vantuch našel před brankářem hostí volného Klimentu, ale ten dnes podruhé přesně nezamířil.

V úvodu závěrečné třetiny byli Bílí Tygři značně hladovější po gólu. Nejprve čtvrtá řada domácích svojí aktivitou značně zaměstnala plzeňskou obranu, poté už se domácí diváci radovali z vyrovnání, když Kašpařík dotlačil za Francouze Hunkesovu střelu od modré čáry. V další početní výhodě to mohlo být pro Liberec ještě radostnějším, ale Nedvěd svou střelu švihem poslal do spojnice břevna a tyče.

V 50. minutě už byli opět ve vedení hosté. Nejprve Kracík nepotrestal obrovskou chybu Čakajíka, ale pár vteřin poté Bomersback přidal svůj druhý gól v zápase, kdy propasíroval puk pod tělem Fikrta. Hosty vstřelená branka znovu nabudila a najednou jich byl plný led. Domácí mohli při power play vyrovnat, ale rozhodčí branku neuznal pro zásah do masky hostujícího brankáře. V zápětí pečetil vítězství hostí do prázdné branky útočník Adamský.

Bílí Tygři Liberec - HC Plzeň 1929 2:4 (1:0, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 3. Klimenta (Blatný, P. Nedvěd), 44. Kašpařík (Víšek, Hunkes) - 28. Tvrdík (Jiří Hanzlík, Scofield), 34. Bomersback (Vlasák, Kracík), 50. Bomersback (Vlasák, Kracík), 60. Adamský (Bomersback). Rozhodčí: Jebavý, Souček - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. Diváci: 5548.
Liberec: Fikrt - Rýgl, Čakajík, Hunkes, Derner, J. Moravec, Jareš, Kolmann - Klimenta, P. Nedvěd, Blatný - Nedorost, Kašpařík, Víšek - Vantuch, Skořepa, Špaček - Ondřej, Dušek, Bárta. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Plzeň: Francouz - O´Brien, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Dresler, Mezei, Dobrovolný - Bomersback, Kracík, Vlasák - Scofield, Vampola, Tvrdík - Dvořák, Benda, Adamský - Kubica, Heřman, Matějovský. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata: