Hlavní obsah

Slavia - Pardubice 2:5Pardubice otočily zápas na Slavii a poprvé venku bodovaly naplno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Vondrka 1 : 0
16. Žižka 2 : 0
28. Pivko 2 : 1
32. Koukal 2 : 2
34. P. Sýkora 2 : 3
47. Pivko 2 : 4
60. Kočí 2 : 5

PRAHA

Hokejisté Pardubic dokázali poprvé v sezóně naplno bodovat na ledě soupeře, když v Praze porazili Slavii 5:2. Sýkorovi svěřenci přitom nezačali dobře, po úvodní třetině prohrávali už 0:2. Ve druhé části ale skóre během šesti minut a jednadvaceti vteřin skóre otočili. Východočeši se gólově prosadili ve všech herních činnostech - v přesilovce, oslabení a při hře ve stejném počtu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Slávistický obránce Drtina stíhá Somíka z Pardubic.

Článek

Pardubice vstoupily do utkání aktivně a od úvodních minut zatlačily domácí do defenzivy. Ve čtvrté minutě chytře nahodil Sýkora od zadního mantinelu puk na Nerudu a slávistický gólman si jej málem sám srazil do branky. O pár minut později pelášil sám na branku Pivko, jeho střele ovšem vystavila stopku pohotová Nerudova lapačka.

Východočeši nebezpečně hrozili dál, chyběla jim ovšem přesnost. Tak jako Starému, který zakončil přečíslení 3 na 1 střelou nad, nebo špirkovi, který v nadějné pozici prováhal nejlepší moment k zakončení a vypálil mimo. Slavia poprvé vážněji zahrozila až v 11. minutě a hned úspěšně. Vondrka se z pravého křídla natlačil před Haška a nepříliš důraznou střelou bekhendem nachytal čtyřiačtyřicetiletou legendu.

Hosté sice byli i nadále aktivnější, ve vyložené šanci ale střelou zblízka neuspěl Havíř. V 16. minutě navíc našel Růžička zpoza branky Žižku a ten prostřelil Haška podruhé. Tento moment Pražany nastartoval. Po první změně stran vypálil nebezpečně Červenka a Haškovi pomohla levá tyč. V 26. minutě hostující gólman neudržel Čermákovu střelu, stejný hráč pak dorážkou znovu trefil jen tyč - tentokráte pravou.

Pardubice během šesti minut skóre otočily

Místo pojišťujícího třetího gólu Slavia v době svého tlaku inkasovala. Čáslava napřáhl na modré a na Pivkovu teč nestačil Neruda zareagovat. V polovině duelu měli hosté ideální možnost k vyrovnání, minutu a třicet sedm vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovku ale ani přes několik zajímavých možností nevyužili.

Smutnit ale dlouho nemuseli. V 32. minutě fauloval Koukala Žižka a rozhodčí správně nařídili trestné střílení. K němu se postavil sám postižený a perfektně provedeným blafákem do bekhendu srovnal. O dvě minuty později šly navíc Pardubice do vedení. Sýkora přebruslil hned tři protihráče a tváří v tvář Nerudovi se nemýlil. Všechny tři branky od sebe dělilo šest minut a jednadvacet vteřin. Na konci druhé třetiny se blýskl Hašek, když Červenkův pokus zblízka vytáhl mimo branku hřbetem lapačky.

V 47. minutě našlápl na pravém křídle Pivko, střelou zápěstím vyslal puk na Nerudu, který k překvapení většiny diváků nezareagoval. Snížit na rozdíl jedné branky mohl na druhé straně Beránek, v souboji naganských spoluhráčů ale uspěl Hašek, který kotouč zastavil betonem. To ale byla spíše výjimka. Pardubice byly nebezpečnější, uklidňující pátý gól mohl přidat Cetkovský, sám před prázdnou bránou ale netrefil puk. Branka Gonowaye pak zase neplatila kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti.

Slavia vsadila v závěru ke hře bez brankáře, což bylo navíc umocněno vyloučením hostů. kontakntí branky se ale nedočkala, naopak inkasovala popáté. Na konečných 5:2 upravil trefou do prázdné branky Špirko.

HC Slavia Praha - HC Eaton Pardubice 2:5 (2:0, 0:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 11. Vondrka (Červenka), 16. Žižka (V. Růžička ml.) - 28. Pivko (Čáslava, Koukal), 32. Koukal z tr. střílení, 34. P. Sýkora, 47. Pivko (Čáslava), 60. Kočí (Špirko). Rozhodčí: Hodek, Jebavý - Prchal, Kis. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:2. V oslabení: 0:2. Diváci: 6329.
Slavia: Neruda - Kadlec, Vašíček, Roth, Kolařík, Drtina, Žižka - D. Hruška, Beránek, Tomica - Sklenář, Červenka, Vondrka - Branda, V. Růžička ml., Doležal - Micka, M. Čermák, P. Jelínek. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Pardubice: Hašek - Kočí, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II - P. Sýkora, Špirko, Pivko - Zohorna, Koukal, Starý - Genoway, Somík, Cetkovský - Klejna, Divíšek, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec