Hlavní obsah

Vítkovice - Ml. Boleslav 3:0Vítkovice neklopýtly ani s Boleslaví a jasně vládnou extralize

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Hubáček 1 : 0
27. Hruška 2 : 0
40. Ujčík 3 : 0

OSTRAVA

Domácí kouzlo hokejistů Vítkovic trvá. Vedoucí tým extraligy si dominanci v soutěži upevnil úterním vítězstvím 3:0 nad Mladou Boleslaví. I bez brankáře Štěpánka či Varadi, Barinky, Vrány či Trnky byli domácí takřka celé utkání lepší a převahu korunovali třemi góly v úvodních dvou třetinách. Brankář Šindelář vychytal první čisté konto proti týmu, z kterého před sezonou do Ostravy přišel.

Článek

Vítkovice do zápasu vtrhly s velkým elánem. Deset minut se prakticky všechno odbývalo v obranném pásmu Mladé Boleslavi, která se i kvůli dvěma slepeným vyloučením ocitla pod velkým tlakem. Hubáček hned v první minutě obkroužil branku a švihem vypálil těsně vedle, Stehlíkův projektil v přesilovce zase Schwarz nevědomky zvedl betonem nad břevno. Ujala se až třetí možnost. Hubáček ji ovšem proměnil s velkým štěstím, protože přihrávku Klimka před branku vůbec nenamířil mezi tyče, ale Schwarz si puk levým bokem srazil za vlastní záda.

Středočeši se po ofenzivních manévrech soupeře ve Schwarzově okolí zmátožili ve druhém dějství. Soupeře vyplašili hned ve 21. minutě velkou šancí, kterou však přes ležícího Šindeláře spálil v početní výhodě Pabiška. Domácí sice už nebyli o tolik lepší, zato byli produktivnější. Projevilo se to při Kvapilově nahození, které ve 27. minutě sklepl za Schwarze Hruška.

Poslední naději na obrat hosté zřejmě pohřbili při pětiminutové přesile za faul Reháka na Nouzu, který si o hrazení způsobil tržnou ránu v obličeji. Přesilovku však sehráli bídně a bez nápadu, v půli ji navíc přerušil zbytečným seknutím Fabuš. Zápas tak už na konci druhé třetiny vyřešil třetí trefou Ujčík. Efektně se zbavil beka a švih z prostoru mezi kruhy znamenal pro vítkovického matadora vůbec první gólovou radost v sezoně.

V závěru už přibylo jen nečistot a podrážděnosti na mladoboleslavské straně. Domácí kontrolovali hru a mohli přidat další góly, Schwarz však uchránil svůj celek od debaklu. Zmařil vyloženou příležitost Krenželoka v přesilovce a po sólovém průniku na něj nevyzrál ani Kvapil.

Vítkovice Steel - BK Mladá Boleslav 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Hubáček (Klimek), 27. R. Hruška (Kvapil, Kuboš), 40. Ujčík (Szturc, Sičák). Rozhodčí: Jeřábek, Pešina - Guth, Rittich. Vyloučení: 5:10, navíc Rehák (Vítkovice) 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 3622.
Vítkovice: Šindelář - Jurečka, Sičák, Kuboš, Stehlík, Rehák, Voráček - Klimek, Burger, Hubáček - Treille, Štefanka, Krenželok - Kvapil, R. Hruška, Svačina - Ujčík, Roman, Szturc - 37. - 38. min. navíc Šedivý. Trenéři: Hadamczik a Konečný.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, J. Kasík, Šterbák, Duben, Frolo, Lehikoinen - Pabiška, Král, Sup - Nouza (38. Loskot), T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Vrbata, Handlovský. Trenéři: V. Čermák a Šejba.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín