Hlavní obsah

Litvínov - Sparta 6:5Litvínov vyhrál pod Kučerou i podruhé, Spartu zdolal v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Jánský 1 : 0
8. Výborný 1 : 1
11. Netík 1 : 2
18. Švarný 2 : 2
22. Vopat 3 : 2
45. Netík 3 : 3
45. Vykoukal 3 : 4
57. Švarný 4 : 4
57. Hübl 5 : 4
60. Netík 5 : 5
66. Lukeš 6 : 5

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova v 10. kole extraligy v utkání plném zvratů zdolali Spartu 6:5 po samostatných nájezdech a navázali na nedělní výhru na ledě Karlových Varů. Po předchozí sérii šesti porážek a páteční rezignaci Jaroslava Hübla uspěli i podruhé pod vedením Jiřího Kučery, povýšeného na pozici hlavního kouče, a nového asistenta Jiřího Šlégra. O tříbodovou výhru sice obral Benzinu 49 sekund před koncem třetí třetiny dovršeným hattrickem Tomáš Netík, ale v rozstřelu rozhodl František Lukeš.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Střelec úvodního gólu Litvínova Peter Jánský (vpravo) se raduje s Karlem Kubátem.

Článek

Litvínovu vyšel skvěle vstup do zápasu a hned v 34. sekundě se dostal do vedení. Reichlovu střelu gólman Přikryl, který dostal přednost před Cháberou, ještě vyrazil, ale k dorážce se dostal Jánský a bez potíží otevřel skóre. Sparta hrozila v úvodu především díky Brošově formaci a v osmé minutě hosté potrestali hned po pěti sekundách Kroupovo vyloučení. Hanzlíkovu ránu od modré čáry tečoval za záda Jaroslava Hübla Výborný.

Sparťanský kapitán, který v předešlých devíti zápasech sezony zaznamenal jen jednu asistenci, se po premiérové trefě velkou měrou zasloužil v 11. minutě i o vedení Pražanů. Ideálně uvolnil Netíka, který zblízka jeho nabídku využil. Litvínov smazal ztrátu v 18. minutě, kdy Švarný prostřelil v přesilovce mezi betony Přikryla. Ten těsně před pauzou kryl Kubinčákův pokus.

Hned v úvodu druhé části chytil Jaroslav Hübl Netíkovu střelu a ve 22. minutě se radovali znovu domácí. Po obléhání Přikrylovy klece dorážel do prázdné branky Vopat. Vzápětí střílel mimo Reichel. Sparta mohla vyrovnat ve 27. minutě v přesilovce, ale Výborný Jaroslava Hübla v obrovské šanci nepřekonal. V 36. minutě při závaru hostů pomohl litvínovskému brankáři vleže i obránce Kubát.

Do závěrečné třetiny vlétla aktivně Sparta. Po Tonově střele Netík ještě sám u pravé tyče litvínovské branky nevyrovnal, ale vynahradil si to v 45. minutě. Po Hlinkově přihrávce se řítil z levé strany sám na Jaroslava Hübla a blafákem si jej vychutnal. Hned za 38 sekund se trefil z pravého kruhu pro vhazování Vykoukal a otočil vedení zase na stranu Pražanů.

Vzápětí Jánského střela z levé strany propadla Přikrylovi výstrojí, ale Hudec puk včas odpálil. Možnost k vyrovnání nevyužil ani v 53. minutě Gerhát. Litvínovští zvyšovali svůj tlak a postarali se o další obrat v zápase. V 57. minutě nejdříve Viktor Hübl nenápadnou střelou vymetl levý horní roh Přikrylovy branky a hned za 19 sekund posunul střelou z levé strany posunul blíže k výhře zase Litvínov Švarný.

Jenže domácí náskok neuhlídali. Černý při power play Sparty nedostal přes Vykoukala puk do prázdné branky a Netík 49 sekund před koncem třetí třetiny střelou zpoza obránce dovršil hattrick a vynutil prodloužení. V nastavení Sparta odolala při trestu Gulašiho a došlo na nájezdy. V nich rozhodl ve čtvrté sérii Lukeš, který se v rozstřelu trefil dvakrát, za Spartu uspěl jen Hlinka.

HC Benzina Litvínov - HC Sparta Praha 6:5 po sam. nájezdech (2:2, 1:0, 2:3 - 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Jánský (Reichel), 18. Švarný (V. Hübl, Kubinčák), 22. Vopat (Punčochář, J. Černý), 57. V. Hübl (Trávníček), 57. Švarný (Heinisch), rozhodující sam. nájezd Lukeš - 8. D. Výborný (Jan Hanzlík, Ton), 11. Netík (D. Výborný), 45. Netík (J. Hlinka), 45. Vykoukal (Ručinský, Gulaši), 60. Netík (Vykoukal). Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 3621.
Litvínov: J. Hübl - Kroupa, Kubát, Švarný, Skuhrovec, Punčochář, Gureň, Stříteský, O. Poživil - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Bojer - J. Černý, Vopat, Trávníček - Majdan, Gerhát, Heinisch. Trenéři: Kučera a Šlégr.
Sparta: Přikryl - Vykoukal, Gulaši, Macholda, Jan Hanzlík, S. Hudec, Černošek, Mrázek - Ton, Broš, Kratěna - D. Výborný, J. Hlinka, Netík - Látal, Koreis, Ručinský - Kafka, Podlešák, Hromas. Trenéři: Hynek a F. Výborný.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec