Hlavní obsah

Kladno - Liberec 5:3Kladno uspělo počtvrté doma, porazilo Liberec 5:3

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Hlaváč 0 : 1
12. Eberle 1 : 1
26. Bílek 2 : 1
31. Špaček 2 : 2
37. Diviš 3 : 2
46. Hlaváč 3 : 3
48. Kuchler 4 : 3
60. Frolík 5 : 3

Hokejisté Kladna porazili v desátém kole extraligy Liberec 5:3 a potvrdili, že se jim v této sezóně v domácím prostředí daří. Získali zde dvanáct ze čtrnácti bodů, které mají na svém kontě. Severočechům nepomohly ani dvě branky Jana Hlaváče.

Článek

Zápas byl od úvodu opatrný, dříve se "oklepali" hosté, kteří se v 10. minutě dostali do vedení. Hlaváč však spíše nahazoval puk před branku, ten ale nakonec propadl za záda kladenského gólmana Kopřivy.

Radost hostů trvala jen necelé dvě minuty. Kuchler potáhl puk za branku a jeho nečekanou přihrávku před brankářem Fikrta využil Eberle k vyrovnání. Severočeši měli vzápětí 85 vteřin trvající výhodu dvou hráčů na ledě, ale naložili s ní velice špatně. Do kabin mohlo jít více spokojenější Kladno, ale Kalla mířil v závěru jenom do tyče.

Oba celky si obrátily role ve druhé části hry. Do vedení se dostalo Kladno, když se Bílek pěkně uvolnil přes obránce Čakajíka a svým prvním gólem v sezoně rozjásal domácí fanoušky. O dvě minuty později mohl vedení navýšit Frolík, ale na libereckého strážce svatyně nevyzrál.

Hosté se dočkali vyrovnání v polovině zápasu a postarala se o to dvojice Klimenta - Špaček. Obrátit vývoj zápasu mohl Čakajík v početní výhodě, ale Kopřiva byl proti.

Naproti tomu Paterova řada ukázala, jak se využívají přesilovky. Gól pro Diviše připravili Kaberle s Paterou. Zápas si zdramatizovali svěřenci trenéra Müllera, kdy další výhodu přesilové hry zahráli velice špatně. Klimenta poslal do brejku Hlaváče, a ten střelou k levé tyči srovnal skóre.

Kladenská odpověď však přišla znovu brzy. Výborně hrající Kuchler posunul opět misky vah na stranu Středočechů. Liberečtí zapnuli, Jareš nastřelil tyč, ale gól padl na druhé straně. Byl však z kategorie nezvyklých. Při power play hosté faulovali Frolíka směrujícího na prázdnou branku a rozhodčí uznali takzvaný přiznaný gól.

HC Geus Okna Kladno - Bílí Tygři Liberec 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 12. Eberle (Kuchler), 26. Bílek (Trončinský), 37. Diviš (F. Kaberle, Patera), 48. Kuchler (Stieler), 60. přiznaná branka - 10. Hlaváč (P. Nedvěd), 31. Špaček (Klimenta), 46. Hlaváč (Klimenta). Rozhodčí: R. Svoboda, Turčan - Kreuzer, Jindra. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 2339.
Kladno: Kopřiva - V. Kameš, F. Kaberle, Mudroch, Šmach, Toman, J. Dlouhý, Trončinský - Diviš, Patera, Martin Procházka - Bělohlav, Čurilla, Tomajko - Bílek, Kalla, Frolík - Eberle, Stieller, Kuchler. Trenéři: Müller a P. Kasík.
Liberec: Fikrt - Rýgl, Čakajík, Hunkes, Jareš, J. Moravec, Derner, Kolmann - Klimenta, P. Nedvěd, Hlaváč - Bárta, Kašpařík, Víšek - Špaček, Skořepa, V. Nedorost - Ondřej, Vantuch, Blatný. Trenéři: Kalous a Pešán.

Reklama

Související témata: