Hlavní obsah

Kometa Brno nevyhrála ani s novou posilou Richtrem

BRNO

Ani se zkušeným bekem Martinem Richtrem, který přestoupil do Brna z Pardubic, se hokejisté Komety nedočkali v utkání se Zlínem prvního vítězství v sezóně. Mistr světa z roku 2001 nebude na premiérový duel určitě vzpomínat v dobrém.

Foto: René Volfík, ČTK

Zklamaní hokejisté Komety Brno

Článek

„Nebylo to pochopitelně nic příjemného. Bylo vidět, že předchozích devět nezdarů se na mužstvu podepsalo. Dvě třetiny jsme sice předváděli solidní hokej, avšak tři góly, které jsme inkasovali v oslabení, nás srazily,“ říkal po prohře 1:4 smutně jednatřicetiletý Richter.

Přesunu do Brna však nelituje. „Mě sem nikdo nenutil, já jsem si vyžádal odchod do Komety sám. V Pardubicích jsem měl totiž dlouhodobě problémy s vedením klubu a když se mně z Brna ozvali, po dni rozmýšlení jsem na nabídku kývl,“ prozradil.

Navzdory značné bodové ztrátě si ovšem Richter nemyslí, že by měla být sezóna pro Kometu ztracená. „Do konce základní části extraligy zbývá ještě strašná spousta kol. Musíme se s tím sami porvat a někde se už konečně chytit. Jedno tříbodové vítězství by nás postavilo na nohy,“ je přesvědčen.

V úterý večer už ale došla trpělivost brněnským fandům, kteří až dosud svůj celek navzdory dlouhé sérii nezdarů všemožně podporovali. Mohutným pískotem a skandováním „Tohle není Kometa!“ a „Zavolejte Kometu!“ dali jasně najevo, že jejich loajalita je zřejmě u konce. „Tvrdou prací je teď musíme dostat zpátky na naši stranu. Snad se nám to povede,“ doufal Richter.

Reklama

Související témata: