Hlavní obsah

Netíkův hattrick na výhru v Litvínově nestačil

Ani tři trefy Tomáše Netíka nestačily hokejistům Sparty na výhru v Litvínově. „Každopádně jsem za ty góly rád, ale bohužel to nebylo se třemi body, které bychom potřebovali. Cením si však každého gólu. Nejvíc toho třetího necelou minutu před koncem řádné hrací doby, který rozhodl aspoň o bodu. Nechtěli jsme přestřelku, nakonec k ní přece jen došlo,“ líčil Netík, pro něhož to byl první hattrick v extraligové kariéře.

Článek

A svoje představení mohl korunovat při samostatných nájezdech, kdy ovšem neuspěl. „Přihlásil jsem se trenérovi sám, že chci jet. Cítil jsem sebevědomí, tentokrát jsem neměl štěstí,“ komentoval penaltovou koncovku.

Sestava 10. kola O2 extraligy podle Sport.cz:
F. Šindelář (Vítkovice) - I. Švarný (Litvínov), P. Čáslava (Pardubice) - T. Netík (Sparta), T. Vak (Č. Budějovice), L. Pivko (Pardubice).

Dva góly Litvínova dal obránce Ivan Švarný. „Byla to divočina, hrálo se nahoru-dolů. Těší mě, že jsme nakonec vydřeli dva body. Sahali jsme po třech, ale také jsme nemuseli získat ani jeden,“ mínil slovenský bek.

Hrdinou závěru se stal útočník František Lukeš, který proměnil dva samostatné nájezdy a byl při nich jediným úspěšným litvínovským střelcem. „Trenéři mi dali důvěru, tak jsem jim to vrátil. První nájezd se vždycky snažím dávat brankáři kolem nohy pod lapačku. Při tom druhém se mi kotouč mezi kruhy trochu zamotal. Všiml jsem si, že jde gólman na led, tak jsem vystřelil nad ruku,“ popsal svoje zásahy.

Za Spartu se při nájezdech prosadil jen J. Hlinka, zatímco Netík a Ton dokonce dvakrát neproměnili.

Reklama

Související témata: