Hlavní obsah

Šest minut a Pardubice byly na koni

Marek BurkertPrávo

Za stavu 2:0 pro Slavii, kdy za Dominikem Haškem zvonily tyče, tomu asi nevěřili ani fanoušci Pardubic. Přesto jejich miláčci během šesti minut otočili skóre a domů si z Prahy nakonec odvezli tři body za vítězství 5:2 i impuls do dalších extraligových kol.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejista Pardubic Petr Sýkora oslavuje gól brankáři Slavie Stanislavu Nerudovi.

Článek

„Někde jsem četl, že to měl být můj boj proti Vláďovi Růžičkovi na slávistické střídačce. Ale to nebyla moje motivace. Já chtěl vyhrát konečně venku a získat tři body,“ tvrdil Hašek.

Možná to však byl zápas, na který Východočeši čekali. Vyhecovaný, proti těžkému soupeři, před šestitisícovou kulisou. A hlavně vítězný.

Šestadvacet minut se však zdálo, že jdou hosté na popravu. Ofenzíva neexistovala a obrana nechala Haška trpět. Vondrka pohodlně projel útočným pásmem a bekhendem zavěsil. Žižka si zase v klidu vytipoval místo na gólovou dorážku.

Červenka s Čermákem na startu druhé třetiny mohli dovršit pardubickou potupu, ale trefovali tyče. „To byl důležitý zlomový moment,“ tvrdil Hašek. Přišel obrat. Čáslavovo nahození změnila v gól teč Pivkovy nohy a hosté pookřáli.

Petr Koukal pak při trestném střílení předvedl fintu, která by v NHL klidně aspirovala na gól týdne. Vypečený blafák znemož -nil domácího gólmana Nerudu. „Na konci jsem trochu vařil z vody, ale gólman mi ujel na druhou stranu, tak jsem mohl dávat bekhend po ledě. To bylo štěstí,“ tvrdil Koukal. „Byl jsem sice faulovaný, taky dlouho na ledě. Ale Petr Čáslava mi říkal, ať na ten nájezd jdu...“ A za chvíli zahanbil pro změnu beka Kadlece ‚rychlík‘ P. Sýkora.

Poslední třetina pardubický zvrat už jen posvětila. A Slavii nepomohlo ani Růžičkovo rozčilování, ani dlouhá power play. „Když vyhráváme, tak je všechno vynikající,“ usmíval se Hašek, který předvedl 30 zásahů.

Reklama

Související témata: