Hlavní obsah

Poslední Kometě má ze dna tabulky pomoci ex-slávista Novák

BRNO/PRAHA

Další posilu by měla získat Kometa Brno. Beznadějně poslední tým extraligy, který všech deset zápasů nového ročníku prohrál, získal bývalého obránce Slavie Praha Jana Nováka. Třicetiletý hokejista před týdnem skončil v Avtomobilistu Jekatěrinburg.

Článek

Kometa vyměnila trenéry, místo Vladimíra Kýhose přišel Pavel Pazourek, výsledky se ale nezlepšily. Extraligový nováček nadále prohrává, jediný bodový zisk si překvapivě připsal na ledě suverénních Vítkovic, kde Brňané prohráli až po samostatných nájezdech. V úterý už do hry zasáhla další posila, mistr světa Martin Richter.

Novákova cesta na jih Moravy měla po návratu z Ruska rychlý spád. „Jen jsem si doma vybalil věci a pokračoval dál. Ve středu jsem byl na prvním tréninku, s vedením jsme domluveni na smlouvě pro zbytek této sezóny. Už se těším na zápasy i na extraligu vůbec,“ cituje Nováka server hokej.cz.

V minulé sezóně hrál Novák v Mladé Boleslavi, kde se Kometa představí v pátečním 11. kole. Brňané získali ze Slavie obráncova práva. "Získali jsme Honzu Nováka na přestup. Slibujeme si od jeho příchodu posílení zadních řad o dalšího zkušeného hráče," řekl ČTK sportovní manažer Komety Jaroslav Medlík.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín