Hlavní obsah

Hokejová extraliga míří poprvé v historii na Novu

PRAHA

Hokejová extraliga se poprvé v historii objeví v přímých přenosech i na komerční televizní stanici. Tento týden totiž začne zápasy nejvyšší domácí soutěže vysílat i placený kanál Nova Sport. Stanice to potvrdila na středeční tiskové konferenci k prvnímu výročí svého vzniku.

Článek

Nova bude vysílat každý čtvrtek vybraný hokejový zápas z pátečního kola, což do konce sezony obnáší 18 zápasů základní části a play off. Tradičním partnerem extraligy je veřejnoprávní Česká Televize, která v týdnu vysílá obvykle tři zápasy, z každého kola jeden. Krom toho nabízí většinu všech hraných utkání prostřednictvím IPTV i telekomunikační operátor Telefónica O2.

"Původně jsme s BPA jednali o velkém balíku na extraligu, nakonec jsme to nakombinovali s ruskou KHL," řekl ČTK ředitel stanice Marek Kindernay. Jednání s marketingovou agenturou skončila až 12. září a už 1. října bude televize vysílat první zápas, kterým bude utkání Pardubic s Vítkovicemi. "Vybrali jsme čtvrtek, abychom se s žádným přenosem nepřekrývali. Ale určitě to bude zajímavá konfrontace s hlavním broadcasterem," prohlásil Kindernay.

Televize během prvního roku své existence získala i práva na vysílání zápasů fotbalové Ligy mistrů, z níž vysílá jeden úterní a jeden středeční zápas a navíc oba nabídne i zdarma na internetu. Fotbalové vysílání navíc obsadí největší zpravodajské studio televize, které bylo až dosud vyhrazené večerním zprávám. "Spolu s hokejem je fotbal náš největší dáreček k prvním narozeninám," prohlásil Kindernay. Finanční podmínky nových projektů nekomentoval.

Nova Sport měla dosud nejsilnější pozici o víkendech díky přenosům z anglické Premier League; i proto si nyní obstarala program i na pracovní dny. I když anglický fotbal láká šesticiferné počty diváků, sledovanost televize není po zprůměrování velká. "Náš aktuální průměrný share je 0,5 procenta a dále roste. Hlavním kritériem je ale počet předplatitelů, kterých je zhruba 1,7 milionu v Čechách a na Slovensku," dodal Kindernay.

Reklama