Hlavní obsah

Liberec - Slavia 2:5Liberec počtvrté za sebou padl, doma prohrál se Slavií

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Nedorost 1 : 0
23. Endál 1 : 1
30. Červenka 1 : 2
32. Vašíček 1 : 3
39. Červenka 1 : 4
47. Nedvěd 2 : 4
59. Vondrka 2 : 5

LIBEREC

Hokejisté Liberce prohráli v předehrávaném utkání 11. kola extraligy se Slavií 2:5 a připsali si čtvrtou porážku za sebou. Hosté otočili vývoj zápasu čtyřmi góly ve druhé třetině, dvěma brankami se na výhře Pražanů podílel nejproduktivnější hráč soutěže Roman Červenka.

Článek

V souboji trenérů, kteří spolu ještě do minulé sezony vedli Slavii, tak uspěl Vladimír Růžička nad svým dlouholetým asistentem Jiřím Kalousem, jenž v létě převzal Liberec.

V brance Slavie se podruhé v sezoně představil Slipčenko a na rozdíl od duelu v Ostravě se mohl radovat z výhry. Jeden z klíčových zákroků předvedl původně až třetí gólman Růžičkova týmu v 11. minutě, kdy zlikvidoval samostatný nájezd Nedvěda. Na druhé straně se v dobré pozici zjevil Hruška, ale Fikrt byl pozorný.

V 16. minutě zabránil Tomica ve skórování Klimentovi jen za cenu faulu, vedení domácích však oddálil jen o dvacet vteřin. Skóre otevřel Nedorost.

Vše podstatné se ale stalo ve druhé části. Nejprve vyrovnal po ukázkově zvládnutém přečíslení dva na jednoho Endál. Poté sice hosté promarnili 89 vteřiny dlouhou přesilovou hru pět na tři, ale mrzet je to nemuselo. Krátce před polovinou duelu přetlačil Červenka obránce Kolmanna a bezpečně překonal Fikrta podruhé.

Hosté pokračovali v útočném hokeji. Třetí branku mohl přidat Micka, ale prosadil se až po dalším rychlém protiútoku nezvykle vysunutý obránce Vašíček. Místo Fikrta šel následně do branky Stejskal. Hororovou třetinu z pohledu Liberce dokončil v početní výhodě Červenka, jenž přežil i následný faul Jareše v momentě, kdy se radoval ze vstřelené branky.

Liberečtí nerezignovali a snažili se s výsledkem ještě něco udělat. Ondřej ve 47. minutě ve velké šanci neuspěl, ale kapitán Nedvěd o pár vteřin později Slipčenka podruhé pokořil. Ještě více mohl rozjásat Tipsport Arénu Klimenta, Nedvědovu přihrávku do gólové šance však v další snížení neproměnil. Další gól již domácí nepřidali, v závěru naopak popáté inkasovali, když při vlastní přesilové hře riskovali bez brankáře.

Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha 2:5 (1:0, 0:4, 1:1)
Branky a nahrávky: 17. V. Nedorost (Víšek, Kašpařík), 47. P. Nedvěd (Hunkes) - 23. Endál (Vondrka), 30. Červenka (Vašíček), 32. Vašíček (D. Hruška, Beránek), 39. Červenka (V. Růžička ml.), 59. Vondrka (Slipčenko). Rozhodčí: Fraňo, Hradil - Kis, Pavlovič. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5434.
Liberec: Fikrt (32. Stejskal) - Rýgl, Čakajík, J. Moravec Derner, Hunkes, Jareš, Kolmann - Klimenta, P. Nedvěd, Hlaváč - Bárta, Kašpařík, Víšek - Blatný, V. Nedorost, Špaček - Vantuch, Ondřej, Dušek, od 42. navíc Vařecha. Trenéři: Kalous a Pešán.
Slavia Praha: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Roth, Kolařík, Drtina, Žižka, Špelda - D. Hruška, Beránek, Tomica - Sklenář, Červenka, Branda - P. Jelínek, V. Růžička ml., Vondrka - Micka, M. Čermák, Doležal - Endál. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice