Hlavní obsah

Tabulka je natřískaná, musíme vyhrávat dál, plánuje Sýkora

PARDUBICE

Pardubický hokejový kanonýr Petr Sýkora po vítězné trefě na ledě Slavie pomohl jedním gólem k výhře i ve čtvrteční předehrávce 11. kola extraligy proti Vítkovicím a Východočeši po třetím plném bodovém zisku stoupají tabulku nahoru. Skalpu vedoucího týmu soutěže si Sýkora cenil.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejista Pardubic Petr Sýkora

Článek

"Byl to těžký zápas, protože Vítkovice hrají výborně. Věří si a je to na nich hodně vidět. Hrají v pohodě, mají výbornou obranu a dobře bruslí. Jsme rádi, že jsme to zvládli," řekl v rozhovoru s novináři Sýkora. Navrátilec z hostování ve švýcarském Davosu si připsal sedmou trefu v sezoně a byl především potěšen, že přispěl k bodům. "Tabulka je tak natřískaná, že potřebujeme vyhrávat dál."

Vítkovice v Pardubicích začaly aktivně a domácí byli rádi, že v první třetině udrželi bezbrankový stav. "Bylo důležité, že jsem šli do vedení. Potom taky to, že jsme dali ve třetí třetině na 3:1 a trošku jsme to uklidnili. Jsem rádi, že jsme to dotáhli," oddechl si Sýkora.

Rychlé snížení nepokrytého Vladimíra Svačiny necelé tři minuty před koncem na 2:3 ještě dalo Vítkovicím naději, ale Pardubičtí vyrovnání nepovolili. "Škoda, že jsme je nechali tahle rychle snížit. Tři minuty do konce by se to stávat nemělo. Naštěstí jsme výsledek ubránili," dodal Sýkora, který si 75 vteřin před koncem vynutil faul a při trestu Jiřího Burgra dohráli Východočeši závěr v klidu v útočném pásmu.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 53. min Živě
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec