Hlavní obsah

Třinec - Litvínov 6:2Třinec doma přejel Litvínov, hosté propadli v defenzívě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Růžička 1 : 0
7. Peterek 2 : 0
11. Zíb 3 : 0
26. Polanský 4 : 0
29. Růžička 5 : 0
38. Kroupa 5 : 1
40. Martynek 6 : 1
56. Vopat 6 : 2

TŘINEC

I díky třem gólům z úvodních jedenácti minut porazili hokejisté Třince v 11. kole extraligy Litvínov 6:2. Severočeši v třetím vystoupení pod novým hlavním koučem Jiřím Kučerou a asistentem Jiřím Šlégrem zcela propadli v defenzívě a nenavázali na předchozí dvě výhry. Třinec zaznamenal čtvrté vítězství v řadě, na němž se nejvíce podílela druhá formace s centrem Jiřím Polanským. Ta zařídila čtyři branky, nejproduktivnější byl ovšem bek Lukáš Zíb s gólem a třemi asistencemi.

Článek

Až neuvěřitelně snadno přišel Třinec k třígólovému náskoku. Hosté zápas rozehráli docela aktivně, ale Viktor Hübl ve druhé minutě trefil ze slibné pozice brankáře Dubu jen do ramena. Domácím v první pasáži vyšlo vše, na co sáhli. Přestože soupeře nijak nepřehrávali, za šest minut mu nasázeli tři góly. Stačilo využít laxního přístupu zadáků Benziny před vlastní brankou.

Severočechy načal Růžička, který v podstatě z první vážnější situace protlačil v páté minutě puk za Jaroslava Hübla. Další zármutek hostům připravil Peterek. Litvínovská obrana ho pozapomněla před Jaroslavem Hüblem, jehož si třinecký kapitán vychutnal rychlýma rukama a bekhendovou střelou pod břevno. Pohromu dovršil Zíb, který v 11. minutě poslal puk z mezikruží pod Hüblovými betony potřetí do sítě.

Třinec nabídl protivníkovi dvě šance ke snížení při vlastní přesilovce. Domácím během několika desítek sekund ujeli Kubinčák i Reichel, ale ani jednou nezakončili podle představ.

Od druhé části už Litvínov naprosto vypadl z role a jen pasivně přihlížel exhibici Ocelářů. Domácí rychle za sebou využili díky Růžičkovi s Polanským dvě přesilovky a vyhnali gólmana Hübla na střídačku. Ani náhradník Brzobohatý to za prostupnou až odevzdanou defenzívou neměl jednoduché. Třinec měl spoustu dalších příležitostí, ale trefil se až Martynek, kterému puk po brejku v oslabení ideálně předložil Peterek. Mezitím se ke slovu dostali i hosté, když přesilovku za pět sekund využil bombou od modré čáry Kroupa.

Hosté v třetím utkání pod koučem Jiřím Kučerou totálně propadli v bránění. Dojem si příliš nevylepšili ani v třetí třetině, po výpadu Poláka z levého křídla měli naopak štěstí, že zazvonila jen horní tyčka. Domácí už dohrávali na úsporný režim. Využil toho Vopat, který odrážený puk napálil do sítě a snížil prohru na 2:6.

Oceláři Třinec - Benzina Litvínov 6:2 (3:0, 3:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. M. Růžička (Polanský, Kohn), 7. Peterek (Malec, Martynek), 11. Zíb (Polanský, Kohn), 26. Polanský (Zíb, M. Růžička), 29. M. Růžička (Kohn, Zíb), 40. Martynek (Peterek, Zíb) - 38. Kroupa (Lukeš, Reichel), 56. Vopat (Švarný, Stříteský). Rozhodčí: Kubeš, Souček - Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3539.
Třinec: Duba - Seman, Malec, Lojek, Zíb, Cartelli, Výtisk, Hrabal, Andersons - D. Květoň, Martynek, Peterek - Kohn, Polanský, M. Růžička - Tomas, Polák, Hampl - Kanko, Podešva, Ostřížek. Trenéři: Marek a Kopřiva.
Litvínov: J. Hübl (26. Brzobohatý) - Kroupa, Kubát, Skuhrovec, Švarný, Punčochář, Gureň, Stříteský, od 28. navíc O. Poživil - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Trávníček - J. Černý, Vopat, Heinisch - Majdan, Gerhát, Jenáček. Trenéři: Kučera a Šlégr.

Reklama

Související témata: