Hlavní obsah

Brno stále po uši v problémech, také v Mladé Boleslavi dostalo naloženo

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Komety Brno zůstávají i po 11. kole extraligy bez výhry a s jediným bodem na kontě. V pátek si navíc na ledě Mladé Boleslavi připsali svou nejvyšší porážku v sezoně 1:6. Nováčkovi soutěže nepomohly ani tři nové posily - beci Martin Richter, Jan Novák a útočník Ivan Huml. Mladá Boleslav, nejhorší tým minulé sezony nejvyšší soutěže, naopak slavila už sedmou výhru v ročníku.

Článek
Fotogalerie

Do první větší šance se dostalo domácí mužstvo hned v druhé minutě dokonce při vlastním oslabení. Zleva na brankáře Trvaje najížděl Sýkora, ale gólman hostů odolal. Při další akci už ale kapituloval. Faulovaný útočník Pabiška dotlačil do branky kotouč i s Trvajem a sudí po poradě s videorozhodčím branku uznali.

Uprostřed úvodní třetiny se ke slovu dostali i hráči Komety a zejména projektily Bičánka od modré čáry byly velmi nebezpečné. I nová akvizice v dresu hostů Huml vyzkoušel obratnost domácího strážce svatyně Schwarze. Skóre ale navýšili ve svůj prospěch hráči Boleslavi. Využili hned svou první přesilovku. Ránu Macha od modré čáry vyrazil Trvaj k úplně volnému Fabušovi a pro něj nebyl problém sedm vteřin před vypršením trestu kotouč zasunout k levé tyči brněnské klece.

Domácím se podařilo v druhé třetině náskok zdvojnásobit. Ovšem nejprve tomu hra v této části utkání vůbec nenasvědčovala. Hráči Komety se dostávali více do hry. Bylo to ale trochu způsobeno i bezstarostnou hrou domácích, kterým pokulhávala souhra. K vidění byl v druhé části dlouhé minuty hokej plný nepřesností, častých zakázaných uvolnění a postavení mimo hru.

Ke konci třetiny ale zvýšili domácí hráči obrátky a to se jim vyplatilo. Nejprve se po obrovské hrubce hostů objevil zcela osamocen před Trvajem Fabuš. Jeho střela se odrazila od břevna do ledu a ke slovu se podruhé v zápase dostal videorozhodčí. Tentokrát ale rozhodl v neprospěch domácích. Ti nerezignovali a po minutě se dostal ke kotouči kapitán Král a z mezikruží bekhendem efektně vymetl pravý horní roh bezmocného Trvaje. Na 4:0 ještě stačil 31 vteřin před druhou sirénou zvýšit tentokrát přesnou střelou k pravé tyči útočník Handlovský.

Poslední třetina přinesla uvolněný hokej ze strany domácího týmu, který předvedl několik oku lahodících hokejových akcí. Navíc ze dvou z nich dokázal i skórovat. Nejprve se poprvé do střelecké listiny zapsal mladý útočník Macho a šestou branku exhibičně z otočky přidal kapitán Král, pro něhož to byl druhý střelecký zápis v utkání. Po této brance si zdecimovaná Kometa vzala i oddechový čas. A nakonec dokázala výsledek i kosmeticky upravit, když se v samém závěru trefil Zubíček.

BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 6:1 (2:0, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 7. Pabiška (Král, Sup), 17. Fabuš (Macho, Duben), 39. Král (Pabiška, Sup), 40. Handlovský (T. Sýkora, Macho), 51. Macho (Šagát, Fabuš), 52. Král (J. Kasík) - 59. Zubíček (Erat). Rozhodčí: Fraňo, Jebavý - Lhotský, Bejček. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:0. Diváci: 3920.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, J. Kasík, Šterbák, Duben, Frolo, Jiruš, Lehikoinen, Němeček - Pabiška, Král, Sup - Boháč, T. Sýkora, Handlovský - Fabuš, Šagát, Macho - Kubeš, D. Vrbata. Trenéři: V. Čermák a Šejba.
Kometa Brno: Trvaj - Richter, Bičánek, Houdek, Zubíček, J. Novák, Ovčačík - Erat, Dopita, Ludvík - Šindel, Pucher, Selingr - J. Svoboda, R. Procházka, R. Dlouhý - Vondráček, Huml, Brabenec. Trenéři: Pazourek a Baďouček.

Reklama

Související témata: