Hlavní obsah

Zlín - Č.Budějovice 5:2Zlín vyhrál souboj o druhé místo s Českými Budějovicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Köhler 1 : 0
29. Hamrlík 2 : 0
32. Vydarený 2 : 1
33. Vlach 3 : 1
46. Kubiš 4 : 1
59. Galvas 5 : 1
60. Veselý 5 : 2

ZLÍN

Hokejisté Zlína porazili v utkání 11. extraligového kola České Budějovice 5:2 a přiblížili se vedoucím Vítkovicím na rozdíl dvou bodů. Svěřenci Zdeňka Venery si v přímém souboji o druhé místo připsali zasloužené tři body a bodovali již v pátém utkání za sebou. Zlín byl přesnější v koncovce a velmi dobrý výkon podal třetí útok vedený mladíkem Romanem Vlachem.

Článek

Jihočeši přivezli na zlínský led novou akvizici v podobě finského útočníka Markku Tähtinena, který je v Českých Budějovicích na dvoutýdenní zkoušce. Kouč Mountfieldu Jan Tlačil postavil do branky Kováře, který dostal přednost před zkušenějším Turkem.

Hosté měli na začátku utkání více ze hry a gólman Sedláček se nenudil. Z vedoucí branky se radovali domácí, neboť v šesté minutě prostřelil Kováře parádní trefou zlínský útočník Köhler. Zlín měl na začátku 11. minuty poprvé výhodu přesilové hry, když na trestné lavici byl bek Melichar. Elitní zlínské komando vedené Leškou rozpoutalo před Kovářem kolotoč, ostrými náboji pálili Köhler, Galvas, ale hostující gólman odolal. České Budějovice se snažily vyrovnat, ale Vak, Gulaš a Šimánek mířili nepřesně.

Druhá dvacetiminutovka začala aktivitou na domácích hokejkách. Obránce Ptáček nedovoleně fauloval v úniku Kubiše a rozhodčí nařídil trestné střílení. K penaltě se rozjel Hamrlík, ale mířil vysoko nad. Hamrlík si vše vynahradil o dvě minuty později, když si najel do prostoru mezi kruhy a dělovkou do horního růžku prostřelil Kováře.

Domácí mohli vzápětí svůj náskok zvýšit, ale první extraligový gól Siváka rozhodčí neuznal pro posunutou branku Českých Budějovic. Hosté využili v polovině utkání svou první početní výhodu zásluhou gólu z hole obránce Vydareného. Jihočeši se dlouho neradovali ze snížení, neboť za necelou minutu domácí vedli opět o dvě branky. Po rychlém přečíslení Sivák kličkou zmátl brankáře, puk ideálně naservíroval na hůl Romana Vlacha, který si hostujícího gólmana vychutnal.

Zlín si upevnil výhru nad nebezpečným protivníkem ve třetí třetině. Po ukázkové akci se trefil Kubiš, neboť třetí útok domácích sehrál výborný zápas. Pátý gól přidal v přesilovce po osmi sekundách obránce Galvas. Berani si v klidu pohlídali tři cenné extraligové body a druhé místo v tabulce. Nic na tom nezměnil ani Veselý, který prostřelil v závěrečných sekundách Sedláčka a pouze kosmeticky upravil výsledek.

PSG Zlín - HC Mountfield České Budějovice 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 6. Köhler (Balaštík, Leška), 29. Hamrlík (Sivák), 33. Roman Vlach (Sivák), 46. Kubiš (Roman Vlach, Sivák), 59. Galvas (Balaštík, Leška) - 32. Vydarený (Mertl, L. Poživil), 60. Veselý (Vak). Rozhodčí: Homola, R. Svoboda - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 4271.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Galvas, Nosek, Švrček, Míka, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Kollár, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Záhorovský, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.
České Budějovice: Jakub Kovář - L. Poživil, Vydarený, Gřegořek, Ptáček, Snopek, Melichar, Macháček - Kůrka, Mertl, Veselý - Gulaš, Vak, Rod - Sailer, Šimánek, Kotrla (41. L. Květoň) - M. Hudec, Tähtinen, Melichárek. Trenéři: Tlačil, Kupka a Gula.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice