Hlavní obsah

Karlovy Vary - Plzeň 7:0Karlovy Vary doma zabraly, v derby rozdrtily Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Kumstát 1 : 0
18. Zucker 2 : 0
24. Pletka 3 : 0
39. Hluchý 4 : 0
47. O. Němec 5 : 0
48. Melenovský 6 : 0
54. Pech 7 : 0

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů rozdrtili v pátečním 11. kole extraligy v západočeském derby doma Plzeň 7:0 a slavili v šestém utkání ve své nové hale teprve druhou výhru. Úřadující mistr také ukončil sérii tří porážek. Gólman Lukáš Sáblík si připsal první čisté konto v sezoně.

Článek

Karlovarským vyšel skvěle vstup do utkání. Už v 17. vteřině se radovali z vedení, když Skuhravý přistrčil puk Kumstátovi, který překonal gólmana Francouze střelou pod horní tyč. Energie se pak ubránila v oslabení, dokonce i 15 vteřin ve třech proti pěti. Ve čtvrté minutě, kdy hráli domácí stále ještě ve čtyřech, mohli zvýšit, ale Skuhravý v úniku na plzeňského gólmana nevyzrál.

Při další přesilovce hostů tečoval Vampola Benákovu střelu, ale Sáblík byl na místě. Ve stoprocentní šanci se v 11. minutě ocitl domácí Dej, ale Francouz byl na místě. Ke kuriózní situaci došlo o tři minuty později, kdy se karlovarský útočník Košťál uprostřed ledové plochy srazil s rozhodčím Husičkou, který po ošetření pokračoval v soudcování dále. Sáblíka pak nepřekonal Vampola a v 18. minutě už Karlovy Vary vedly o dvě branky, když bek Brňák bekhendem vysunul do úniku Zuckera, který byl faulován, ale přesto úspěšně zakončil.

Druhá třetina začala vyloučením karlovarského kapitána Skuhravého a při přesilové hře hostí nebezpečně na Sáblíka dorážel Kanaďan Scofield. Ve 24. minutě opět udeřilo na druhé straně. V přesilové hře domácí vyšachovali soupeře a Pletka pohodlně upravil na 3:0. O tři minuty později ujel v oslabení Kumstát, byl faulován, ale nařízené trestné střílení neproměnil Kristek.

Převaha domácích pokračovala a ve 31. minutě provětral lapačku hostujícího Francouze Pech. Jenom obětavý pád domácího obránce Muchy zabránil Adamskému ve 33. minutě ve snížení. Hosté se s nepříznivým stavem nehodlali smířit a postupně si vytvořili šance Adamský, Scofield a zejména Vlasák. Toho bravurně vychytal pravým betonem Sáblík. Ještě na konci druhé třetiny ale zvýšil náskok domácích po akci na jeden dotek po přihrávkách Kristka a Melenovského Hluchý.

Do závěrečné třetiny nahradil Francouze další mladík Mazanec, který držel čistý štít do 47. minuty. Pak ho překonal střelou do levého horního růžku Němec. Exhibice domácích pokračovala. Na 6:0 po nahrávce Kristka zvyšoval Melenovský. Poslední slovo měl v 54. minutě Pech.

HC Energie Karlovy Vary - HC Plzeň 1929 7:0 (2:0, 2:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 1. Kumstát (Němec, Skuhravý), 18. Zucker (Brňák, Haščák), 24. Pletka (Kumstát, Němec), 38. Hluchý (Melenovský, Kristek), 47. Němec (Pech), 48. Melenovský (Kristek), 54. Pech (Zaťovič, Dej). Rozhodčí: Husička, Polák - Bryška, Chytil. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. Diváci: 5225.
Karlovy Vary: Sáblík - Mucha, Brňák, Dobroň, Hájek, Němec, Prošek, Parýzek, Tribuncovs - Kumstát, Skuhravý, Pletka - Melenovský, Kristek, Hluchý - Dej, Pech, Košťál - Zucker, Haščák, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Plzeň: Francouz (41. Mazanec) - O'Brien, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Dresler, Mezei, Dobrovolný - Dvořák, Benda, Adamský - Bomersback, Kracík, Vlasák - Scofield, Vampola, Tvrdík - Kubica, Heřman, Stránský - od 28. navíc Jan Kovář. Trenéři: Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec