Hlavní obsah

Brno neprobudily ani dvě posily, Novák s Humlem debakl těžce nesli

MLADÁ BOLESLAV

Extraligové zoufalství hokejistů brněnské Komety nabírá obří rozměry. Ani na jedenáctý pokus se nedočkali vítězství, v Mladé Boleslavi utrpěli dokonce nejtěžší porážku sezóny. Nováčka, jenž mezi elitu pronikl zakoupením licence od Znojma, nezvedly ani dvě čerstvé posily s reprezentačními zkušenostmi.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brněnský Ivan Huml (v modrém) a Richard Král z Mladé Boleslavi

Článek

„Byla to fakt bída,“ přiznal obránce Jan Novák, jemuž předčasně ukončil angažmá ruský Jekatěrinburg a stejně jako z Budějovic přicházející útočník Ivan Huml těžce nesl, že jejich premiérové vystoupení v novém dresu skončil debaklem 1:6.

„Můžeme posilovat jak chceme, když platíme za chyby a hrajeme alibisticky. Nejvíc mě štve, že útočníci góly nedávají a bránit se jim nechce,“ tvrdil rozčilený asistent brněnského trenéra Václav Baďouček. Kometu nalomil v Boleslavi už první gól domácích, přitom že Pabiška po závaru protlačil puk za brankovou čáru, odhalilo až video.

Definitivně do kolen hosty poslaly dvě slepené trefy ke konci druhé třetiny a Schwarze o čisté konto připravili až 89 sekund před koncem. „V kabině si říkáme, jak do toho na ledě půjdeme, jenže bylo to bázlivé a na rozdíl od domácích jsme nedokázali hrát jednoduše,“ litoval Huml.

„Nechtěli jsme dát hlavy dolů, jenže úplně chyběly důraz před brankou a ochota se srážet,“ tvrdil Novák „Ta naše ztráta začíná být hrozivá, hráči by potřebovali spíš psychologa než trenéra. Je to především o hlavě,“ doplnil Baďouček. „Hodně nám záleželo na výsledku, nechtěli jsme nechat Kometu zvednout. Pro nás bude dobře, když zůstane dole v tabulce pod psychickou dekou,“ říkal autor dvou boleslavských branek Richard Král.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec