Hlavní obsah

Hokejový obránce Pilař by mohl posílit extraligový Litvínov

LITVÍNOV

Hokejový obránce Karel Pilař by mohl zatím krátkodobě posílit extraligový Litvínov. Světový šampion z roku 2001 se severočeským týmem trénuje a klub jedná o jeho angažování.

Článek

"Pokud se dohodneme, bude to zatím dočasné. Chceme vidět, jak vypadá," řekl sportovní manažer klubu Robert Reichel internetovému serveru iDnes.cz. Pokud skutečně dojde k dohodě, bude Pilař oblékat dres Litvínova opět po osmi letech. Naposledy působil na severu Čech v sezoně 2000/01.

Následně zamířil v prosinci dvaatřicetiletý bek do zámoří. Tři roky se se střídavými úspěchy snažil prosadit do sestavy Toronta, na konci jeho angažmá poznamenaly zdravotní problémy se srdcem.

Poté, co se jeho stav zlepšil, hrál za Spartu a opět působil v zámoří. V minulé sezoně nastupoval za Magnitogorsk a znovu za Spartu, která aktuálně vlastní jeho hráčská práva pro extraligu. I proto Reichel neví, kdy Pilař poprvé za Litvínov nastoupí. "Netuším, kdy budou vyřízené papíry se Spartou," řekl.

Přestože je Pilař ofenzivně laděný obránce, v Litvínově věří, že jim pomůže celkově zlepšit obranu. Vyšší počet branek než aktuálně předposlední Benzina inkasovala pouze poslední Kometa Brno.

Reklama

Související témata: