Hlavní obsah

Zlín nevyužil šanci jít do čela, prohrál na Slavii

Hokejisté Zlína nevyužili šanci na posun do čela tabulky a prohráli v 12. kole extraligy na ledě Slavie 1:4. Pražané rozhodli už v první třetině, kterou vyhráli 3:0. Zlín neuspěl po čtyřech předchozích výhrách za sebou.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář Zlína Sedláček inkasuje gól od hokejistů Slavie.

Článek
Fotogalerie

Slavii vyšel skvěle vstup do utkání a po 95 vteřinách získala vedení. Po Brandově nahození zpoza branky dorazil skákajícím puk u pravé tyčky Sedláčkovy branky Červenka a připsal si už dvanáctou trefu v sezoně. Vzápětí se na druhé straně dostal Záhorovský před Slipčenka, ale neuspěl.

A už ve třetí minutě Slavia zvýšila na 2:0. Endál objel branku, předložil puk Čermákovi, který se přes Noska natlačil před odkrytou branku a skóroval.

Zlínu, který mohl jít díky odložení zápasu vedoucích Vítkovic do čela v případě výhry v normální hrací době, se nedařilo ani ve dvou přesilovkách. V té druhé se dostal do šance Rachůnek, ale odkrytou branku minul. Slavia při své přesilovce udeřila, když v 18. minutě Drtinova střela za pomoci Noskovy teče skončila za bezmocným Sedláčkem.

Domácí hráli ještě další dvě přesilovky v rychlém sledu, ale tentokrát Zlín odolal 25. minutě si dokonce při Míkově trestu vytvořil největší šanci. Leška ale v sólovém úniku bekhendovým blafákem Slipčenka mezi betony neprostřelil.

Slavia byla v koncovce efektivní. Nejdříve Žižka trefil jen tyč, ale v 33. minutě při signalizovaném vyloučení Branda v přečíslení dvou na jednoho zvolil místo přihrávky na Červenku střelu přesně do levého horního rohu Sedláčkovy branky a zvýšil na 4:0.

Slipčenko odolával pokusům soupeře připravit jej o čistý štít. Kryl pokusy Balaštíka a Noska, při přesilovce jej nepřekonali ani Vlach a Sivák. Na začátku závěrečné části se to nepodařilo ani Kollárovi s Rachůnkem. Na druhé straně mohli zvýšit Beránek, Vondrka, Drtina i Jelínek. Zlín měl také několik možností a v 55. minutě v přesilové hře sebral Slipčenkovi blížící se premiérové čisté konto v extralize Galvas.

HC Slavia Praha - PSG Zlín 4:1 (3:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Červenka (Branda), 3. M. Čermák (Endál), 18. Drtina (Červenka, V. Růžička ml.), 33. Branda (Sklenář) - 55. Galvas (Leška, Balaštík). Rozhodčí: Homola, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. Diváci: 3285.
Slavia Praha: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Roth, Kolařík, Drtina, Žižka, Špelda - D. Hruška, Beránek, Tomica - Branda, Červenka, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Vondrka - Micka, M. Čermák, Endál. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Galvas, Nosek, Švrček, Míka, Linhart, od 21. navíc Bořuta - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Kollár, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Záhorovský, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.

Reklama

Související témata: