Hlavní obsah

Pardubice - Ml. Boleslav 4:2Pardubice počtvrté za sebou vyhrály, tentokrát nad Mladou Boleslaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Špirko 1 : 0
23. Fabuš 1 : 1
29. Píša 2 : 1
36. Jiruš 2 : 2
42. P. Sýkora 3 : 2
60. Špirko 4 : 2

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic porazili ve dvanáctém kole extraligy Mladou Boleslav 4:2 a počtvrté za sebou získali tři body. Velkou zásluhu na výhře Východočechů měl útočník Rastislav Špirko, který vstřelil dvě branky a připsal si jednu asistenci.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejista Pardubic Petr Sýkora oslavuje gól brankáři Slavie Stanislavu Nerudovi.

Článek

Úvod zápasu byl poněkud rozpačitý, žádný z týmů se nepouštěl do bezhlavého útočení, a tak pardubická ČEZ Arena sledovala velmi opatrný hokej. Ten nerozproudily ani dvě přesilovky, Pardubice nepotrestaly hákování Šterbáka, hosté zase nevyužili početní výhodu po Cetkovského podražení.

Až v 15. minutě přišla první gólová šance zápasu. Brankář Růžička, který v brance Pardubic nahradil Haška, neviděl přes shluk těl před sebou Dubnovo nahození, které skončilo na horní tyčce. Na druhé straně se v závěru úvodního dějství neprosadil Genoway.

Nástup do druhé třetiny se lépe povedl domácím hokejistům, kteří se dostali velmi hbitě do vedení. Závar před Schwarzovou brankou využil Špirko, jenž se dostal k odraženému kotouči a poslal ho pod horní tyč mladoboleslavské branky. Domácím však nevydrželo vedení dlouho. O vyrovnání se postaral Fabuš. Střelou z ostrého úhlu našel místečko nad Růžičkovým ramenem.

Domácí poslala opět do vedení využitá přesilovka. Šagát vydržel na trestné lavici pouze dvanáct sekund, zpátky mezi mantinely jej poslala tvrdá rána Píši od modré čáry. O chvíli později měl Eaton další možnost hry v převaze, ale Nakládalova střela po Dubnově sekání v brance neskončila.

Středočeši však šli do šaten povzbuzeni vyrovnávajícím gólem. K němu jim pomohla také využitá početní převaha. Obránce Jiruš se z kruhu trefil přesně, jak potřeboval pod horní tyčku. V samotném závěru prostřední dvacetiminutovky ještě nebezpečně zakončoval Macho, ale jeho střela těsně minula Růžičkovu branku.

Východočeši vstupovali do třetí třetiny povzbuzeni Dubnovým vyloučením, které využili k nabytí klíčového vedení. Obléhání mladoboleslavské branky ukončila ostrá rána z voleje z hole Petra Sýkory. Mladá Boleslav již na tento gólový úder nenašla sílu k odpovědi.

Domácí hokejisté vyspělou taktickou hrou nedovolili soupeři vyrovnat, ba ani dostat Eaton pod tlak. Až v samotném závěru při power play měli hosté šance k vyrovnání, ale nakonec sami inkasovali. Dvojice Sýkora Špirko po několika přihrávkách dokončila gólový účet zápasu.

HC Eaton Pardubice - BK Mladá Boleslav 4:2 (0:0, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 21. Špirko (P. Sýkora, Pivko), 29. Píša (Genoway, Somík), 42. P. Sýkora (Čáslava, Špirko), 60. Špirko (P. Sýkora) - 23. Fabuš (Macho), 36. Jiruš (Macho). Rozhodčí: Turčan, Pešina - Jindra, Kreuzer. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:1. Diváci: 7620.
Pardubice: M. Růžička - Kočí, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II, Jillson - P. Sýkora, Špirko, Pivko - Zohorna, Koukal, Starý - Cetkovský, Genoway, Somík - Klejna, Semorád, Rákos - Buchtele. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
Mladá Boleslav: Schwarz - J. Kasík, Lehikoinen, Šterbák, Duben, Frolo, Jiruš - Pabiška, D. Vrbata, Sup - Fabuš, Šagát, Macho - Handlovský, T. Sýkora, Boháč. Trenéři: V. Čermák a Šejba.

Reklama

Související témata: