Hlavní obsah

Kladno - Třinec 1:2Třinec vyhrál na ledě Kladna a postoupil na druhé místo tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Kaberle 1 : 0
35. Růžička 1 : 1
39. Malec 1 : 2

KLADNO

Hokejisté Třince vyhráli ve dvanáctém kole extraligy na ledě Kladna 2:1 a připsali si již pátou výhru za sebou. Oceláři díky tomu postoupili již na druhé místo v tabulce, na vedoucí Vítkovice, které mají odehraný o zápas méně, ztrácí jeden bod.

Foto: Tomáš Fliegl, Sport.cz

Radost hokejistů Třince.

Článek

V sestavě Kladna chyběl zraněný útočník Martin Procházka, kterého v elitní Paterově řadě nahradil Tomajko. Domácí se pod dojmem debaklu v předešlém utkání na ledě Sparty příliš do útočení nehnali, což pochopitelně hostům z Třince plně vyhovovalo.

První náznak příležitosti přišel až ve 13. minutě. Hosté v oslabení chybovali, puk dostal na hůl Bělohlav, ale přestože byl úplně sám, netrefil branku. Skóre mohl o chvíli později otevřít Tomajko v oslabení, ale třinecký gólman Duba byl na místě.

Bezbrankový stav se tak měnil až na začátku druhé části hry. Vyloučení třineckého Martynka potrestal svým prvním gólem po návratu do Kladna obránce Kaberle, který střelou od modré prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Při dalším vyloučení hostujícího hráče jel Martynek osamocen na Kopřivu, ale ten vytáhl fantastický zákrok. Třinecké však akce pořádně postavila na nohy a do konce druhé dvacetiminutovky otočili stav zápasu.

Svůj velký tlak korunovali dvěma góly. Nejdříve Růžička při signalizovaném vyloučení dorazil odražený puk a následně byl Malec důrazný před kladenskou brankou a puk dotlačil za záda Kopřivy. Kladno mohlo ještě před odchodem do kabin vyrovnat, ale po závaru nastřelilo jen tyč.

Třetí část hry probíhala pod taktovkou Středočechů. Moravané však prokazovali svoji velkou sílu v defenzivě, a když přece jen některá střela prošla, tak Duba stačil všechny příležitosti zlikvidovat.

HC Geus Okna Kladno - HC Oceláři Třinec 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 23. F. Kaberle (Bělohlav, Patera) - 35. M. Růžička (Peterek, Kohn), 39. Malec (Peterek, D. Květoň). Rozhodčí: Jebavý, Fraňo - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Diváci: 2693.
Kladno: M. Kopřiva (39.-39. Cigánek) - V. Kameš, F. Kaberle, Mudroch, Trončinský, Toman, J. Dlouhý - Diviš, Patera, Tomajko - Bělohlav, Čurilla, Kuchler - Bílek, Kalla, Frolík - Eberle, Stieler, Valský. Trenéři: Müller a P. Kasík.
Třinec: Duba - Seman, Malec, Zíb, Hrabal, Lojek, Výtisk, Andersons, Cartelli - D. Květoň, Martynek, Peterek - Kohn, Polanský, M. Růžička - Tomas, Podešva, V. Polák - Ostřížek, Kanko, Kútny. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata: