Hlavní obsah

Č.Budějovice - Sparta 2:3Sparta poprvé v sezoně zvládla nájezdy a uspěla v Č. Budějovicích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Kůrka 1 : 0
40. Ručinský 1 : 1
46. Kůrka 2 : 1
53. Ton 2 : 2
66. Netík 2 : 3

Hokejisté pražské Sparty vyhráli ve dvanáctém kole extraligy na ledě Českých Budějovic 3:2 po samostatných nájezdech. Domácí sice dvakrát vedli, ale hosté vždy dokázali vyrovnat a v samostatných nájezdech jim dva body zajistil Tomáš Netík.

Foto: Tomáš Fliegl, Sport.cz

Útočník hokejové Sparty Martin Ručinský přichází na střídačku.

Článek

Úvodní část utkání byla poznamenána častým vylučováním. Sparta nevyužila čtyři přesilovky, domácí jednu. Vyloženou šanci měl pouze ve 13. minutě Ton, který byl sám před Turkem, ten však zakročil levým betonem včas.

Druhá třetina začala nájezdem Výborného na Turka, který ale trefil pouze tyč. Horní tyčka zazněla i na druhé straně po střele Vydareného, rozhodčí nechali přezkoumat video, gól to ale nebyl. Ten padl až ve 32. minutě, kdy dostal domácí do vedení Kůrka.

Sparta však ještě do konce druhé třetiny vyrovnala, Turka poprvé překonal 55 vteřin před odchodem do šaten Ručinským, který tečoval přihrávku Vykoukala a připsal si druhou branku v sezoně.

Ve třetí části hráli domácí podruhé v zápase v oslabení tří proti pěti, ale Sparta tuto výhodu opět nevyužila. Domácí pak ve 46. minutě využili přesilovou hru, když Cháberu podruhé překonal Kůrka. Vyrovnání hostům daroval do té doby bezchybný Turek, který neudržel puk v lapačce a Ton po objetí branky skóre srovnal.

Hosté mohli rozhodnout duel v přesilové hře v závěru normální hrací doby, ale Kůrkovo vyloučení nepotrestali. Podobně dopadli v prodloužení i domácí, když na trestné lavici seděl Ručinský. O osudu utkání nakonec rozhodly samostatné nájezdy.

V českobudějovické brance se objevil místo Turka Kovář, ale toho hned v první sérii prostřelil Netík. Nikdo jiný poté svůj pokus neproměnil, i proto, že Výborný trefil jen tyč. Sparta tak na čtvrtý pokus v sezoně uspěla v nájezdech, České Budějovice je i potřetí prohrály.

Mountfield České Budějovice - Sparta Praha 2:3 po SN (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 32. Kůrka (Melichárek), 46. Kůrka (Kotrla) - 40. Ručinský (J. Hlinka, Vykoukal), 53. Ton (Černošek), rozhodující nájezd Netík. Rozhodčí: Homola, Hradil - Guth, Rittich. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:0. Diváci: 5131.
České Budějovice: Turek (na nájezdy Jakub Kovář) - L. Poživil, Vydarený, Gřegořek, Ptáček, Snopek, Melichar, Macháček - Melichárek, Mertl, Kůrka - Gulaš, Vak, Kotrla - Sailer, Šimánek, L. Květoň - M. Hudec, Tähtinen, Veselý. Trenéři Tlačil a Kupka.
Sparta Praha: Chábera - Vykoukal, Gulaši, Macholda, Hanzlík, Černošek, S. Hudec, J. Mrázek - Ton, Broš, Kratěna - D. Výborný, J. Hlinka, Netík - Ručinský, Langhammer, Látal - Koreis, Podlešák, Hromas. Trenéři Hynek a F. Výborný.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice