Hlavní obsah

Brno - Liberec 7:2Hokejová Kometa se dočkala, smetla Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Procházka 1 : 0
18. Šindel 2 : 0
23. Vondráček 3 : 0
24. Svoboda 4 : 0
27. Dlouhý 5 : 0
44. Ludvík 6 : 0
48. Brabenec 7 : 0
50. Nedvěd 7 : 1
53. Hunkes 7 : 2

BRNO

Hokejisté Komety i jejich fanoušci se včera konečně dočkali. Brňané smetli po předchozích jedenácti nezdarech Liberec 7:2 a kolo před závěrem úvodní čtvrtiny extraligy si připsali premiérové vítězství po návratu mezi elitu. „Konečně to přišlo,“ oddechl si brněnský asistent Václav Baďouček.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brněnský Ivan Huml - ilustrační foto

Článek

„Předčili jsme soupeře v důrazu a dařilo se nám i v koncovce. Využili jsme tři přesilovky. Noví hráči Richter, Novák a Huml se ukazují jako posily. Snad to bude pro mužstvo obrovský impuls a v úterý v Karlových Varech na první triumf navážeme,“ doufal.

Brňané nastříleli Liberci o tři góly víc než v předchozích čtyřech střetnutích na vlastním ledě dohromady. Jejich příznivci v plném Rondu byli štěstím bez sebe. „Je to krása. V šatně je super nálada, vždyť série porážek byla už strašně dlouhá,“ oddechl si autor druhé branky Komety Jakub Šindel. Poprvé v sezóně tak zněl kabinou vítězný pokřik. „Mnozí z nás už z něj za tu dlouhou dobu polovinu zapomněli,“ smál se a odmítl, že v týmu nefungují vztahy mezi hráči. „Máme dobrou partu,“ ujistil Šindel.

Do střelecké listiny se zapsal i další útočník Radek Dlouhý, který pátým gólem vyhnal z branky libereckou jedničku Leinonena. „Na led jsme šli s tím, že už prostě další porážku nesmíme dopustit. Pomohly nám změny v sestavě i dva góly v úvodní třetině, po nichž jsme si začali mnohem víc věřit. Najednou se k nám odrážely skoro všechny puky. Je to úleva, kéž by to tak pokračovalo dál,“ přál si.

Zápasu v Brně přihlížel trenér Ernest Bokroš, který je po loňském vyhazovu z Českých Budějovic bez angažmá a podle zákulisních informací měl Kometu v případě prohry převzít. „O tom nic nevím. Přijel jsem se jen podívat na hokej,“ snažil se mlžit.

Reklama