Hlavní obsah

Plzni při přetrvávajících potížích Pöpperleho vypomůže Salfický

PRAHA

Zkušený brankář Dušan Salfický vypomůže Plzni v nejbližších zápasech hokejové extraligy. Hlavním důvodem angažování zkušeného gólmana jsou přetrvávající potíže brankářské jedničky Tomáše Pöpperleho. Salfický sice patří prvoligovému Ústí nad Labem, Západočechům však vypomůže na střídavý start.

Článek

"Sáhli jsme po Dušanovi, protože zná velmi dobře prostředí tady v Plzni," řekl sportovní ředitel klubu Milan Tichý. "Jsme domluveni na měsíc, půjde o střídavý start a každý zápas během této doby budeme konzultovat s Ústím," přiblížil Tichý podrobnosti výpomoci.

Sedmatřicetiletý Salfický v Plzni již v minulosti působil, naposledy v sezoně 2000/01. V nejvyšší soutěži chytal naposledy v sezoně 2006/07 za Spartu, právě se kterou se Západočeši v úterý utkají. Poté odešel do Ruska a z Nižného Novgorodu se vrátil do prvoligového Ústí nad Labem. Severočechům v minulé sezóně pomohl k výhře v druhé nejvyšší soutěži, do extraligy však Ústí přes Mladou Boleslav v baráži nepostoupilo.

V této sezoně odchytal Salfický za Lvy čtyři zápasy a ve všech pomohl svému týmu k výhře. Dvakrát udržel čisté konto, procentuální úspěšnost měl 96,30 a průměr jedné inkasované branky na utkání. Kraluje tak brankářským statistikám první ligy.

V úterý proti Spartě

Ve svém staronovém působišti by se měl mezi tyče postavit hned v úterním prestižním duelu proti pražské Spartě. "Počítáme s tím, že ho ihned pošleme do branky, protože možnost chytat proti Spartě pro něho bude výzvou," věří Tichý.

Pöpperle byl dnes na dalším vyšetření. "Problémem byl zánět v kyčli, který se dostal i do třísla. Štve mě to, protože na začátku sezony jsme hráli dobře, já sám se cítil parádně a nebaví mě hokej pouze sledovat v roli diváka," připustil Pöpperle.

Přestože stále nemůže naplno chytat, věří, že vše se již obrací lepším směrem. "Už jsem byl dnes i poprvé na ledě, i když jen zlehka. Cítím se však dobře a doufám, že už brzy naskočím zase zpátky," přál si gólman, který v sobotu oslaví pětadvacáté narozeniny.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články