Hlavní obsah

Slavia - Ml. Boleslav 6:1Červenka řídil slávistickou kanonádu proti Boleslavi, připsal si pět bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Červenka 1 : 0
18. Branda 2 : 0
20. Drtina 3 : 0
25. Červenka 4 : 0
39. Branda 5 : 0
40. Drtina 6 : 0
43. Sup 6 : 1

PRAHA

Hru kočky s myší připomínal zápas 13. kola hokejové extraligy mezi Slavií Praha a Mladou Boleslaví. Domácí v poklidném tempu dokráčeli k snadné výhře 6:1, za kterou vděčí především dvojici Daniel Brada - Roman Červenka. Prvně jmenovaný si připsal čtyři body, Červenka potvrdil roli nejproduktivnějšího hráče extraligy, když zaznamenal dvě branky a tři asistence.

Článek

Dvanáct zápasů, stejný počet gólů. Taková byla bilance slávistického útočníka Romana Červenky před střetnutím s Mladou Boleslaví. A po necelých pěti minutách bylo jasné, že se nezasekne ani ve 13. kole. Třiadvacetiletý šikula přebral v útočném pásmu puk a střelou z pravého kruhu vymetl pavučinky Schwarzovy branky. Středočeši mohli záhy odpovědět, když se za obranu dostal Vrbata, kotouč ale skrz Slipčenkovy nepropasíroval.

Od tohoto momentu ale zvedala diváky ze sedadel svou hrou už jenom Slavia. Tak jako v 18. minutě, kdy Červenka precizní žabičkou z levého křídla nalezl hůl Brandy, který se křížnou střelou nemýlil. Do první přestávky navíc musel Schwarz lovit puk ze své sítě ještě jednou. Při kombinaci v přesilovce doputoval kotouč až k Drtinovi, pro kterého nebyl problém zvednout puk pod horní tyčku. I u tohoto gólu si připsal asistenci Červenka...

Červenka řádil i ve druhé třetině

A slávistická desítka byla při chuti i v prostřední části hry. V pětadvacáté minutě vyjel boleslavský gólman Valent, který po přestávce nahradil Schwarze, vstříc volnému puku až k vrcholku kruhu. Dříve však u něj byl Červenka, Valenta se zbavil kličkou a byť z ostrého úhlu, zvýšil střelou do prázdné klece už na 4:0. Hra Mladé Boleslavi byla totálně dezorientovaná a Slipčenko v brance si mohl užívat placeného volna.

V 39. minutě už vedla Slavia o pět branek. Hruška předložil přes celou šířku kluziště přesný pas Brandovi, kterému stačilo jen nastavit hůl. To ale ještě ve druhé třetině nebylo vše. Necelou minutu před jejím koncem si vzal puk Červenka, několik vteřin si pohrával s bránící pěticí hostů, aby pak střílenou přihrávkou vyzval k zakončení Brandu, jehož teč dorazil za Valentova záda Drtina.

Mladoboleslavští se čestného úspěchu dočkali na začátku poslední třetiny. Gajovský našel přihrávkou zpoza branky Supa a bývalý slávista kosmeticky upravil skóre. Deset minut před konce se strhla šarvátka mezi Mickou a Sýkorou a přestože se hostující forvard prát nechtěl, i on vyfasoval trest do konce utkání. Stejný trest následně inkasoval po potyčce s Růžičkou i Kasík.

HC Slavia Praha - BK Mladá Boleslav 6:1 (3:0, 3:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Červenka (Branda), 18. Branda (Červenka, Sklenář), 20. Drtina (V. Růžička ml., Červenka), 25. Červenka (Kadlec), 39. Branda (D. Hruška, Sklenář), 40. Drtina (Branda, Červenka) - 43. Sup (Gajovský, Pabiška). Rozhodčí: Hribik, R. Svoboda - Kalivoda, Rozlílek. Vyloučení: 9:7, navíc Micka - Sýkora, J. Kasík všichni 5 min. a do konce utkání, Handlovský 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3409.
Slavia Praha: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Roth, Kolařík, Drtina, Žižka, Špelda - D. Hruška, Beránek, Tomica - Branda, Červenka, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Doležal - Micka, M. Čermák, Vondrka - Endál. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Mladá Boleslav: Schwarz (21. Valent) - Žabka, J. Kasík, Šterbák, Duben, Frolo, Jiruš, Lehikoinen - Gajovský, Pabiška, Sup - Bahenský, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Šagát, Macho - Kubeš, Vrbata, Handlovský. Trenéři: V. Čermák a Šejba.

Reklama

Související témata: