Hlavní obsah

Dominátor chytal jako Bůh

Vladimír KolářPrávo

V Třinci to byl právě ten zápas, kdy milovník hokeje viděl na vlastní oči znovu excelentní výkon legendárního Dominika Haška.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Pardubický brankář Dominik Hašek (uprostřed) kryje puk před dotírajícím Tomášem Malcem z Třince. Vpravo je pardubický Tomáš Zohorna.

Článek

Nejúžasnější pasáž předvedl od 37. minuty, kdy začala více než pětiminutová přesilovka Třince pět na tři. Dominátor kapituloval až po čtyřech minutách a dvou vteřinách, tvrdou střelou ho překonal domácí obránce Zíb.

„V tom momentě jsem dost špatně viděl. Ucítil jsem puk na lapačce, on ji ale jenom líznul a propadl do branky nad betonem,“ popisoval jedinou kapitulaci Hašek. V té 41. minutě přišel o první nulu v letošní extralize. „Ve své kariéře nepamatuji tak dlouhé bránění se ve třech. Střel byla spousta, dalo se čekat, že některou neuvidím. Na nulu jsem ale nemyslel, pořád bylo do konce daleko. Jednou se jí dočkám a třeba na domácím ledě.“

Hašek označil dvě pasáže hry za klíčové pro konečný výsledek. Tři pardubické góly v první třetině a jen jednu inkasovanou branku při dlouhém dvojnásobném oslabení. „My i Třinec jsme měli pěknou sérii vítězných zápasů. Jedna musela skončit,“ pousmál se hrdina utkání.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice