Hlavní obsah

Plzeň - Sparta 3:2Salfický pomohl Plzni k těsnému vítězství nad Spartou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Hlinka 0 : 1
16. Straka 1 : 1
19. Ton 1 : 2
20. Vlasák 2 : 2
52. Modrý 3 : 2

PLZEŇ

Hokejisté Plzně přerušili sérii tří porážek za sebou, když ve 13. extraligovém kole porazili pražskou Spartu 3:2. Branku domácích Indiánů poprvé hájila posila z prvoligového Ústí nad Labem Dušan Salfický, který inkasoval pouze v první třetině. Západočeši rozhodli utkání třemi využitými přesilovkami.

Článek

Domácí sice v úvodu hráli přesilovku, ale do vedení se dostali hosté. Do přečíslení dvou na jednoho ujeli Výborný s Hlinkou, vyměnili si kotouč a druhý jmenovaný střelou nad lapačku překonal Salfického. Západočechům se poté vůbec nedařilo přejít přes Spartou dobře střežené střední pásmo. To navrátilec do domácí svatyně Salfický musel včasným výjezdem zastavit rodící se únik Kafky, který v prvním útoku nahradil zraněného Kratěnu.

V 16. minutě ale nečekaně vyrovnal Straka, když v přesilové hře od modré čáry prostřelil ještě v minulé sezoně plzeňského brankáře Cháberu. Domácí po vstřelené brance viditelně ožili. Po přihrávce Vlasáka zpoza branky pálil zblízka Bomersback, Chábera ale skluzem kotouč zastavil.

Aktivitu Plzně však zmařila v 19. minutě rychlá akce vedená Hlinkou, po jehož příhře nejprve Salfický vleže zázračně vyrazil dorážku Netíka a vzápětí s pomocí nešťastné teče Modrého dotlačil kotouč do sítě Ton. Do první přestávky však stačili domácí znovu srovnat, když v další dobře sehrané přesilovce po křížném pasu Bomersbecka od mantinelu skóroval střelou bez přípravy Vlasák.

Prostřední část zahájili svěřenci kouče Jelínka v mnohem větším tempu a pasivně hrající hosté si koledovali o třetí obdržený gól. Od něj je ale uchránil pozorný Chábera, který zlikvidoval tvrdou střelu Heřmana z mezikruží. Postupně však spád utkání upadl. Oběma týmům nevycházely ani přesilovky a těžiště hry se přeneslo do soubojů v rozích kluziště.

Z letargie fanoušky probudil až Scofield, po jehož přihrávce pálil ve 30. minutě z levé strany Matějovský a Chábera kotouč jen s obtížemi vytěsnil mimo. Minutu před koncem druhé třetiny mohlo udeřit na druhé straně. Salfický však ramenem reflexivně zastavil pohotovou dorážku Netíka.

Závěrečnou dvacetiminutovku načala chybou domácí obrana, když nechala do samostatného úniku projít Hlinku, jenž ale ztroskotal na Salfického pravém betonu. Za chvíli zaváhal v rozehrávce také bek hostů Jan Hanzlík a Chábera skvěle vykopl Adamského pokus z otočky.

V rušnější pasáži utkání otupili domácí chvilkový nápor Sparty v 52. minutě, kdy nejprve při přečíslení dva na jednoho neskóroval z levého kruhu Dresler, ale udeřilo z následného vyloučení kapitána hostů Výborného. Modrého nahození z těžkého úhlu totiž propadlo přesně k levé tyči.

Hosté se poté až do konce marně snažili o vyrovnání. Nejblíže k němu měl v 54. minutě Netík, neposedný kotouč ovšem tečoval ve skrumáži jen do pravé tyče. Na výsledku už nic nezměnila ani přesilovka Sparty v poslední dvouminutovce.

HC Plzeň 1929 - HC Sparta Praha 3:2 (2:2, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 16. M. Straka (Bomersback, Benda), 20. Vlasák (Bomersback, M. Straka), 52. Modrý (M. Straka, Bomersback) - 4. J. Hlinka (D. Výborný), 19. Ton (Netík, J. Hlinka). Rozhodčí: Minář, Šír - Poruba, Tošenovjan. Vyloučení: 7:8. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 6476.
Plzeň: Salfický - Jeřábek, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Dresler, Mezei, Benda - Bomersback, M. Straka, Vlasák - Adamský, Vampola, Tvrdík - Scofield, Kracík, Matějovský - M. Heřman, Jan Kovář, Dvořák. Trenéři: Jelínek, Razým a Pejchar.
Sparta: Chábera - Vykoukal, Gulaši, Macholda, Jan Hanzlík, Černošek, S. Hudec, J. Mrázek - Ton, Broš, Kafka - D. Výborný, Hlinka, Netík - Látal, Langhammer, Ručinský - Hromas, Koreis, Podlešák. Trenéři: Hynek, F. Výborný a Dušek.

Reklama

Související témata:
  3 : 1 Třinec - Pardubice 3 : 1 32. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články