Hlavní obsah

Balaštík se pomstil Vítkovicím gólem

ZLÍN

K válce na ledě ani v hledišti při úterním extraligovém utkání hokejistů Vítkovic ve Zlíně nedošlo, i když ji mnozí po srpnovém incidentu v pohárovém duelu mezi Stehlíkem a domácí hvězdou Balaštíkem očekávali.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Jaroslav Balaštík v dresu Zlína v utkání proti Vítkovicím

Článek

Ránu pěstí, jíž ostravský bek zlomil zlínskému kapitánovi Balaštíkovi tři kosti v obličeji, připomínaly občasným bučením a urážlivými pokřiky jen tábory obou fanoušků. Jeden ze zlínských příznivců dokonce naznačil, co si o Stehlíkovi myslí, nasazením masky prasečí hlavy. Na tribuně se navíc objevil kostrbatě napsaný transparent „Povzneseme se nad Stehlíky, dneska budou tři bodíky!“

Na ledě vše probíhalo korektně. Zlínský forvard Jaroslav Balaštík vyšel ze sportovního souboje úspěšněji. Vyrovnávacím gólem na 2:2 deset minut před koncem řádné hrací doby vynutil prodloužení a poté přispěl proměněným samostatným nájezdem i k druhému bodu Valachů.

„Jsem za to strašně rád, pro mě to bylo hrozně důležité utkání. Datum zápasu jsem měl dlouho dopředu zatržené v kalendáři červeně. Celé naše mužstvo podalo skvělý výkon, za což klukům moc děkuju. Byť nám příliš nevyšla druhá třetina, nakonec jsme obrovskou vůlí otočili skóre v náš prospěch. Dva bodíky bereme,“ zářil Balaštík.

Se Stehlíkem se často na kluzišti nepotkával. „V kontaktu jsme byli až v závěru. Dohrál proti mně souboj, ale byl to od něj čistý zákrok,“ uznal.

Richard Stehlík tvrdil, že šel do utkání s čistou hlavou. „Soustředil jsem se jen na svůj výkon. Atmosféru jsem čekal mnohem horší. Škoda jen, že jsme nevyhráli,“ litoval.

Po utkání odjel bez podání ruky protihráčům téměř okamžitě do kabiny. „Já jsem se ji ale pár klukům ze Zlína podat pokusil, avšak oni odmítli. Tak jsem se nevnucoval,“ uvedl Stehlík. „To bylo gesto na moji podporu,“ vysvětlil Balaštík.

Reklama

Související témata: