Hlavní obsah

Pilaře se v Litvínově zatím nedočkali

LITVÍNOV

Ještě bez avizované posily do obrany Karla Pilaře nastoupili hokejisté Litvínova proti Kladnu. Údajně se dosud nedohodl s vedením klubu na smlouvě. „S mužstvem již trénuje a až bude připraven na zápas, tak zasáhne do hry. Těžko říci, zda to bude v pátek proti Českým Budějovicím nebo až v neděli v Brně,“ řekl Právu Václav Hořejší, generální manažer Litvínova.

Článek

Hrdinou zápasu byl kladenský kapitán Pavel Patera, který dal dva góly a připsal si stejný počet asistencí. „Podali jsme nejlepší výkon ze zápasů venku. Na co jsme sáhli, to nám vyšlo. Důležitým momentem bylo ubráněné dvouminutové oslabení tří proti pěti a pak jsme těsně před koncem první třetiny vyrovnali na 1:1. To nás nastartovalo k obratu. Litvínov jsme zlomili třemi góly ve druhé třetině,“ líčil zkušený útočník.

Kapitán hokejistů Kladna Pavel Paterafoto: Právo/Petr Hloušek

„Jsem rád, že nám to tam napadalo. Někdy to tak vyjde. S Honzou Tomajkem, který zastoupil chybějícího Martina Procházku v prvním útoku, jsme si rozuměli náramně,“ povídal Patera. Kladnu se dosud na cizím ledě nedařilo. V čem byla ta proměna? „Příkladně jsme bojovali, padali jsme do střel. A od druhé třetiny jsme byli lepší než Litvínov,“ dodal strůjce kladenského vítězství.

Reklama

Související témata: