Hlavní obsah

Liberec - Č.Budějovice 3:0Liberec utnul sérii pěti proher, porazil České Budějovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Víšek 1 : 0
29. Klimenta 2 : 0
37. Hunkes 3 : 0

LIBEREC

Hokejisté Liberce porazili v utkání 13. kola extraligy České Budějovice 3:0 a po pěti kolech se tak znovu dočkali bodového zisku. Přispěl k němu výraznou měrou gólman Tero Leinonen. Zkušený Fin si připsal své první čisté konto v probíhající sezóně.

Článek

Začátek zápasu patřil hostím. Do první větší šance se dostal při početní výhodě hostující obránce Snopek. Na kruhu převzal puk, najel k brankovišti, kde si položil Leinonena, ale v zakončení pěknou akci neproměnil. Domácí se postupem času začali dostávat do zápasu a vytvářet si před Turkem určitý tlak. Nejdříve pálil nebezpečně domácí kapitán Nedvěd, následně s pěknou individuální akcí neuspěl Hlaváč, který sám před Turkem mířil nad branku.

V 17. minutě nabídl rozhodčí domácím po faulech Melichara a Gulaše ve stejném čase dvojnásobnou přesilovku. Liberečtí nabídnutou příležitost využili a rozjásali domácí fanoušky. Obránce DeSantis oklamal hostujícího útočníka a předložil puk Víškovi, který překonal Turka.

Druhá třetina začala v mnohem větším tempu, jeden útok za druhým se valil na oba brankáře. Poté však přebrali iniciativu hosté, kterým do tlaku pomohl faul domácího Nedorosta. Do obrovské šance se dostal zcela osamocený Kotrla a poté Ptáčkovu střelu od modré zastavila až pravá tyč Leinonenovy branky. O pár vteřin později hostující Šimánek poslal svou střelu z oblasti brankoviště do druhé tyče liberecké svatyně.

Pravidlo "nedáš - dostaneš" platilo i pro tentokrát. Liberec poté co přečkal nápor Jihočechů udeřil z ojedinělé akce. Klimenta čekající v mezikruží si počkal na vybojovaný puk u mantinelu a střelou zápěstím nedal Turkovi šanci. O pár vteřin později domácí obrana zapomněla na zcela volného Gulašiho, ten však po ráně z pravého kruhu nechal pouze vyniknout domácího brankáře.

Velkou šanci na zvýšení skóre měl při přesilovce obránce Jareš, ale svou střelu poslal do horní tyče Turkovy branky. O pár vteřin později z podobného místa byl úspěšný obránce Hunkes. Jeho tečovaná střela zapadla obloučkem za bezmocného brankáře hostí. Před koncem druhého dějství mohli hosté zápas zkorigovat, ale Šimánek ani Vydarený své šance neproměnili.

Na začátku třetí části zatlačili hosté soupeře do obraného pásma, ale k většímu ohrožení Leinonena se nedostali. V 49. minutě mohli domácí definitivně rozhodnout, jenže Kašpařík ve svém samostatném úniku střelou Turka nepřekonal. Další příležitost měl Nedorost, který ujížděl s Packardem na jednoho obránce, ale s individuálním zakončením neuspěl.

Turek v přibývajícím čase řešil jednu ošemetnou situaci za druhou a držel tím stále teoretické šance hostí na bodový zisk. Hostující útočníci si však další příležitosti nevytvořili a tak domácí přerušili sérii porážek z posledních zápasů a připsali si důležité tři body.

Bílí Tygři Liberec - HC Mountfield České Budějovice 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 18. Víšek (DeSantis), 29. Klimenta, 37. Hunkes (Kašpařík, Packard). Rozhodčí: Pešina, Šindler - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. Diváci: 3639.
Liberec: Leinonen - Čakajík, Rýgl, Hunkes, Derner, DeSantis, Pavlů, Jareš - Víšek, Packard, Bartovič - Hlaváč, P. Nedvěd, Klimenta - V. Nedorost, Kašpařík, Špaček - Blatný, Vantuch, Ondřej - Podkonický. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
České Budějovice: Turek - Vydarený, Snopek, Macháček, Ptáček, Gřegořek, Melichar, L. Poživil - Veselý, Mikeska, M. Hudec - Melichárek, Mertl, Kůrka - Kotrla, Vak, Gulaš - Sailer, Šimánek, L. Květoň - od 43. navíc Červený. Trenéři: Tlačil, Kupka a Gula.

Reklama

Související témata: