Hlavní obsah

Leška dvěma proměněnými nájezdy pomohl Zlínu ke dvěma bodům

ZLÍN

Duel Zlína s vedoucím celkem soutěže Vítkovicemi rozhodly až samostatné nájezdy. V nich si vedl lépe domácí Zlín, který dovedl k vítězství chladnokrevným rozhodujícím blafákem Petr Leška. Centr zlínského útoku neměl svou roli snadnou, neboť proměnil již poslední nájezd úvodní série, která nepřinesla rozhodnutí.

Článek

V další sérii mu dal trenér Zlína Zdeněk Venera opět důvěru a Leška zlínské fanoušky nezklamal. "Při mém prvním nájezdu se mi podařilo, co jsem chtěl. Puk prošel pod brankářem do sítě. Při druhém jsem čekal, co udělá brankář. Pohnul se dříve a tím mi usnadnil situaci. Druhý nájezd byl z tohoto pohledu jednodušší," poznamenal po utkání Leška, který byl spokojen nejen s výsledkem, ale hlavně s průběhem utkání.

"Zápas měl kvalitu, Vítkovice jsou na prvním místě. Ubránily se našemu začátečnímu tlaku. Tak se má hrát venku," dodal Leška, jenž podobnou taktiku očekával. "Měli jsme tlak, ale nedali jsme branky. Pokud se to nepodaří, tak nápor vyzní do ztracena. Proto jsme se tahali až do konce," viděl útočník Zlína hlavní příčiny vyrovnaného duelu.

Mediálně vyhrocenou situaci po srpnovém Tipsport Cupu, který vyvrcholil po boxerském direktu Stehlíka zraněním Balaštíka, si Leška nepřipouštěl. "Žádné hrubé zákroky v dnešním duelu nebyly. Odehráli jsme perfektní zápas ve vysokém tempu, který se musel divákům líbit. Hokej byl perfektní. Ale do konce soutěže zbývá ještě mnoho vzájemných duelů. Může jich být ještě až deset," tvrdil Leška.

Reklama

Související témata: