Hlavní obsah

Hovi při premiéře za Brno naskočil na nájezdy a neinkasoval

KARLOVY VARY

Úspěšnou premiéru v dresu Komety Brno má za sebou finský gólman Sasu Hovi. Za nerozhodného stavu 2:2 naskočil na ledě trápícího se mistra z Karlových Varů na nájezdy místo Jiřího Trvaje, kryl pokusy Václava Pletky i Marka Melenovského a čistým štítem při rozstřelu pomohl k výhře. Bývalý gólman Vsetína, který z Valašska odešel v roce 2006 do Slovanu Bratislava, si pochvaloval podařený comeback do české extraligy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejisté Komety Brno. Ilustrační foto

Článek

Už před zápasem tušil, že by při podobném průběhu mohl dostat šanci. "Nájezdy jsme trénovali a trenéři mi říkali, že jsem byl na nich dobrý. Ptali se, jestli bych šel jen na konec na rozstřel. Odpověděl jsem jim, že samozřejmě kdykoliv udělám to, co mi řeknou," řekl novinářům Hovi. "Bylo krásné, že jsem se vůbec dostal na led. Chytil jsem dva puky, byl to dobrý start."

V sezóně 2005/06 se Vsetínem skončil v extralize poslední, ale tehdy pomohl šestinásobnému mistrovi k udržení v extralize v úspěšné baráži. Nyní přišel do Brna, které se vzpamatovává ze série jedenácti porážek na úvod soutěže, ale nyní dokázalo navázat na domácí výhru nad Libercem 7:2. "Je pravda, že jsme se Vsetínem skončili poslední, ale s Brnem pořád můžeme do play off. Bude určitě jiná sezona," věří Hovi, že se Kometa zvedne. Nyní ztrácí na předposlední Litvínov šest bodů.

Sedmadvacetiletý gólman zářil uplynulé tři roky ve Slovanu Bratislava a měl namířeno v létě do Kontinentální ligy, ale nakonec mu tam angažmá nevyšlo. "Trénoval jsem celé léto s Tapparou ve Finsku a čekal jsem na nějakou nabídku. Rusko bylo velice blízko, ale nakonec to neklaplo. Byl začátek srpna a všude bylo plno. Tak jsem trénoval dál a čekal jsem na místo," popisoval vývoj svého příchodu do Brna.

Ve Slovanu se rozloučil po minulé sezóně. O Hovim se v minulé sezóně mluvilo ve Finsku i v souvislosti s národním týmem, ale nakonec se nominace nedočkal. Hledal proto soutěž, odkud bude do týmu Suomi blíže. "Je mi teprve sedmadvacet a chtěl jsem jít ze Slovanu někam, kde ukážu své umění a budu mít blíže k reprezentaci a NHL. Říkal jsem si, že je lepší jít do kvalitnější ligy. Česká extraliga je jedna z nejlepších v Evropě," dodal Hovi.

Reklama

Související témata: