Hlavní obsah

Téměř dva body na zápas. Formu mám velkou, přiznává slávista Červenka

Větší hvězdu byste v současnosti v tuzemské hokejové extralize nenašli. Slávistický útočník Roman Červenka potvrzuje, že skvělé výkony z loňské sezóny nebyly způsobeny jen přítomností parťáka Jaroslava Bednáře. I po jeho odchodu do Ruska září, během třinácti odehraných kol posbíral již dvacet čtyři kanadských bodů. Naposledy přispěl k výhře nad Mladou Boleslaví, kterou skolil pěti body.

Článek

Je to váš extraligový rekord?

Nevím to přesně, ale myslím, že asi ano. Možná někdy byly čtyři body, ale pět? To si v jednom zápase nepamatuji.

Cítil jste už během dne, že by vám zápas mohl vyjít tak dokonale?

Abych řekl pravdu, nic zajímavého se nestalo. Skvěle nám vyšel začátek, to se pak člověku hraje lépe. Týmově jsme hráli výborně, Boleslav jsme k ničemu nepustili. Byl to v klidu odehraný zápas.

Po první čtvrtině máte na svém kontě úctyhodných čtyřiadvacet kanadských bodů. Musíte být nadmíru spokojený, že?

Určitě. Lhal bych, kdybych říkal, že nejsem. Vím, že formu mám a budu se snažit ji udržet co nejdéle.

Roman Červenka očima kouče Vladimíra Růžičky:
Roman suverénně vede bodování, extralize jednoznačně kraluje. Že se mu daří i po odchodu Jaroslava Bednáře pro mě není žádným překvapením. Pro Slavii je to výborné, doufám, že si takovou formu přenese i do národního týmu.

Čekal jste, že i po odchodu Jaroslava Bednáře budete takto zářit?

Takhle jsem nad tím nepřemýšlel. Jardy odchod jsem bral jako realitu a nemyslel jsem na to, jestli to půjde, nebo ne. Snažím se hrát, jak umím. Ale musím říct, že forma je opravdu velká. Že budu mít 24 bodů za čtvrtinu, s tím jsem nepočítal.

Už se Bednář z Ruska ozval s nějakou gratulací?

Zatím jsme spolu nemluvili. Uvidíme.

Je reálné takto nastavené tempo udržet i v dalších zápasech?

To určitě nepůjde. Ale já o tom takto neuvažuji. Jdu do zápasů s tím, že chci vyhrát a pomoct týmu. Jestli dám gól nebo nahrávku, je super, ale především to chci odmakat pro tým.

Roste úměrně s počtem bodů i vaše sebevědomí?

Je jasné, že když se daří, sebevědomí roste. Ale já měl sebevědomí i předtím. Na začátku sezóny mi tak nějak vyšel nároďák a šlape to i v lize.

Pomáhá vám k bodové expanzi i fakt, že je Slavia nejofenzivnějším mužstvem soutěže?

Tenhle primát ani nechceme. Hlavně chceme dobře bránit, protože víme, že obrana ještě není taková, jakou bychom si ji představovali. Dostáváme dost gólů. Zlepšilo se to až v posledních třech zápasech, za což jsme samozřejmě rádi.

Reklama

Související témata: