Hlavní obsah

Šlégr: Chybělo nám srdíčko

LITVÍNOV

To se nečekalo. Litvínovští hokejisté utrpěli v úterním extraligovém zápase na domácím ledě s Kladnem krutý debakl 1:6. „Byl to náš nejhorší výkon v sezóně. Je na čase, aby si to mužstvo uvědomilo. Pokud budeme takhle hrát, tak nemáme s žádným soupeřem šanci na úspěch,“ lomil rukama asistent trenéra Jiří Šlégr.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Litvínovský obránce a asistent trenéra Jiří Šlégr

Článek

„Prohráli jsme po chybách. Naše hra neměla nic společného s tím, o čem se bavíme od začátku soutěže. Musíme bojovat jako tým, což nebylo. Chybělo nám srdíčko,“ posteskl si zkušený obránce, který ze zdravotních důvodů momentálně nehraje a věnuje se trenérské práci po boku kouče Jiřího Kučery.

Jak to vypadá s příchodem obránce Karla Pilaře? „Trénuje a myslím si, že v pátek proti Budějovicím nastoupí. Pevně věřím, že bude přínosem pro mužstvo, co se týče přesilovek. Má parádní střelu a přehled ve hře. Dokáže i podržet puk a rozehrát,“ řekl Šlégr na adresu avizované posily.

Bude to jediná změna v kádru? „Bezprostředně po nevydařeném zápase s Kladnem se dá na to těžko odpovědět. Musíme to promyslet v klidu a nejde jen rozhodovat v emocích,“ konstatoval litvínovský asistent.

Kladno v Litvínově dominovalo. „Určitě jsme spokojeni. Podali jsme nejlepší výkon ze zápasů na cizím ledě. Rozhodla druhá třetina. V ní jsme ubránili dvouminutové oslabení tří proti pěti, dařily se nám brejky a dali jsme z nich rychlé góly,“ viděl příčiny úspěchu trenér Zdeněk Müller.

Reklama

Související témata: