Hlavní obsah

Hokejový útočník Bonk má nakročeno do Třince

TŘINEC

Hokejový mistr světa z roku 1996 Radek Bonk má namířeno do Třince. Třiatřicetiletý bývalý útočník Ottawy, Montrealu nebo Nashvillu, který přednedávnem rozvázal kontrakt s ruskou Jaroslavlí, jedná se slezským klubem o možném působení do konce sezóny.

Článek

Krnovský rodák už ve středu s týmem Ocelářů naskočil do přípravy a obě strany jsou údajně blízko dohody. "Nemůžu potvrdit víc než to, že se tady Radek Bonk objevil. Existuje oboustranný zájem o spolupráci, ale je třeba vyřešit ještě určité smluvní záležitosti," řekl ČTK mluvčí klubu Ivo Pullmann.

Třinec má vyjednávání s Bonkem usnadněné v tom, že hráč se před několika dny dohodl na předčasném rozvázání smlouvy v Jaroslavli, kam přestoupil v létě po patnáctiletém působení v zámoří. Nemá tedy závazky vůči jiným klubům. "Řeší se určité věci ve vztahu náš klub-hráč. My pochopitelně máme zájem, abychom se dohodli co nejdřív," uvedl Pullmann.

Bonk možná nastoupí už proti Slavii

Podle zákulisních informací je pro Bonka přichystán kontrakt do konce sezóny. Teoreticky by mohl stihnout už páteční domácí souboj se Slavií. "Všechno bude záležet na tom, jak se jednání budou vyvíjet," dodal Pullmann.

Bonk by v Třinci mohl navázat na angažmá z roku 2004, kdy za Oceláře půl sezóny nastupoval během výluky v NHL. Ročník pak dohrál ve Zlíně. Celkem posbíral 20 bodů za devět gólů a 11 asistencí.

Důrazný forvard svá nejlepší léta prožil v NHL. Rovných deset let strávil v Ottawě, po dvou sezónách pak v Montrealu a Nashvillu. Dohromady si připsal 969 startů a v nich 497 bodů za 194 branek a 303 asistencí. V 73 zápasech play-off zaznamenal 12 gólů a 15 asistencí.

Z Jaroslavli odešel už po sedmi zápasech

V roce 1996 byl Bonk součástí zlatého českého výběru na šampionátu ve Vídni. Start letošní sezóny se mu ovšem příliš nevydařil. V Jaroslavli se už po sedmi utkáních domluvil na ukončení smlouvy.

Pátý tým extraligy by vedle Bonka mohl posílit i další útočník ze zámořskou zkušeností. Dvaadvacetiletý bývalý juniorský reprezentant Tomáš Pospíšil se ani letos neprosadil do kádru Atlanty Thrashers a zvolil návrat do Evropy. "Situace je obdobná jako u Radka Bonka. Z obou stran je zájem, ale nejprve se musí doladit formality," dodal Pullmann.

I Pospíšil, který do zámoří odešel právě z Třince, ve středu s mužstvem absolvoval společný trénink. Za Oceláře už v sezóně 2004/05 nastoupil k 14 utkáním v extralize.

Reklama

Související témata:
  3 : 1 Třinec - Pardubice 3 : 1 34. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články