Hlavní obsah

Liberec - Ml. Boleslav 2:6Hokejisté Mladé Boleslavi nedali domácímu Liberci šanci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Gajovský 0 : 1
12. Gajovský 0 : 2
13. Kašpařík 1 : 2
13. Boháč 1 : 3
26. Podkonický 2 : 3
38. Šagát 2 : 4
39. Pabiška 2 : 5
41. Pabiška 2 : 6

PRAHA

Hokejisté Mladé Boleslavi po dvou prohrách v řadě dokázali vyhrát v předehrávce 14. kola O2 extraligy v Liberci 6:2. Za třemi body nasměrovali Středočechy dvěma brankami hostující útočníci Nikola Gajovský a bývalý hráč Bílých Tygrů Lukáš Pabiška. Boleslav se tak posunula na šesté místo, jedenáctý Liberec mohou v tabulce přeskočit Karlovy Vary, které mají dva zápasy dobru.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radost hokejistů Mladé Boleslavi

Článek

První větší příležitost měl již na konci druhé minuty Kašpařík, ve stoprocentní šanci však poslal puk bekhendem těsně vedle Schwarzovy branky. Následně hráli hosté první přesilovku zápasu, ale bez efektu. Krátce poté dopadli stejně v početní výhodě i Bílí Tygři, ti však mohli být navíc rádi, že po Pabiškově šanci sami neinkasovali.

Středočeši přesto nepřežili bez úhony dlouho. V polovině osmé minuty totiž nachytal Leinonena pohotovou dorážkou z úhlu Gajovský, k němuž se odrazil kotouč od zadního hrazení. Na začátku 12. minuty přidal Gajovský velmi snadno druhý zásah a povedený nástup hostů završil o 81 vteřin později Boháč, když uklidil do prázdné branky kotouč po Sýkorově ráně, kterou Leinonen pouze vyrazil. Domácí gólman se ještě snažil probudit hráče před sebou, ale vzápětí zamířil do kabin a přepustil své místo Stejskalovi.

Jen 28 vteřin poté se dočkali i Liberečtí a vrátili se tak do hry o bodový zisk. Faulovaný Špaček stihl v pádu ještě ideálně předložit puk Kašpaříkovi, sám ovšem při jeho zakončení spadl do branky a vychýlil ji. Po konzultaci s videorozhodčím však byl gól přece jen uznán. V 15. minutě se při liberecké přesilovce vyznamenal gólman Schwarz, jenž skvěle zlikvidoval Nedvědovu střelu z mezikruží i následnou Kašpaříkovu dorážku z hranice brankoviště.

Ostřelovali Stejskala ze všech stran

Začátek druhého dějství patřil Mladoboleslavským, kteří uzavřeli soupeře v jeho obranném pásmu a ostřelovali Stejskala ze všech stran. Díky tomu si také vynutili přesilovku po Dernerově faulu, v ní však svůj dvoubrankový náskok nenavýšili. Gólově naopak krátce nato udeřilo na druhé straně, když parádní Hlaváčovu přihrávku z otočky přetavil bez potíží v druhý gól Liberce Podkonický.

V 36. minutě ujel v oslabení Pabiška, jenže Stejskala tváří v tvář propálit nedokázal. Co se nepovedlo bývalému útočníkovi Liberce, dokázal o chvilku později Šagát a vrátil svému týmu dvougólový náskok. Jen 68 vteřin poté navíc faulovaný Pabiška prokázal rychlé ruce, v těsné blízkosti Stejskala zamíchal pukem a poslal ho pod horní tyčku.

Z třetí dvacetiminutovky uběhlo jen 23 sekund a bylo definitivně rozhodnuto, neboť Pabiška - po potvrzení videorozhodčího - přidal šestý gól Středočechů. V 46. minutě byl sudí u videa v permanenci znovu; po akci Podkonického však zůstal kotouč sice za zády gólmana Schwarze, ale před brankovou čárou. Zbytek zápasu už se dohrál pouze z povinnosti.

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 2:6 (1:3, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Kašpařík (Špaček), 26. Podkonický (Hlaváč) - 8. Gajovský (Handlovský), 12. Gajovský (Vrbata), 13. Boháč (T. Sýkora), 38. Šagát (Fabuš, Šterbák), 39. Pabiška (Lehikoinen), 41. Pabiška (Král, Sup). Rozhodčí: Jeřábek, Minář - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 7:7. Bez využití. Diváci: 4371.
Liberec: Leinonen (13. Stejskal) - Derner, DeSantis, Moravec, Hunkes, Čakajík, Rýgl, Jareš - Hlaváč, P. Nedvěd, Klimenta - V. Nedorost, Kašpařík, Špaček - Víšek, Packard, Bartovič - Ondřej, Blatný, Vantuch - Podkonický. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, Lehikoinen, Šterbák, Duben, Frolo, Jiruš, Němeček, Čížek - Pabiška, Král, Sup - Bahenský, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Šagát, Macho - Vrbata, Gajovský, Handlovský. Trenéři: V. Čermák a Šejba.

Reklama

Související témata: