Hlavní obsah

Útočník Pabiška se pomstil Liberci

LIBEREC

Liberecký odchovanec Lukáš Pabiška byl ústřední postavou hokejistů Mladé Boleslavi při vítězném zápase na ledě Bílých Tygrů. Vstřelil dva góly Středočechů a výrazně se tak podílel na zkáze svých bývalých spoluhráčů. Na svém kontě má v této sezóně už šest branek a je po kapitánu Richardu Královi druhým nejproduktivnějším hráčem mužstva.

Článek

„V Liberci jsem prožil sedm let v extralize a jsem rád za ten povedený návrat do místa svého někdejšího působiště. Hlavně, že jsme vyhráli. V tak jasný výsledek 6:2 jsme nemohli ani doufat, ale prostě nám to tam napadalo,“ líčil spokojeně Pabiška. Ještě než skóroval, měl dvě vyložené šance.

„Jel jsem dvakrát sám na branku. Poprvé jsem dal tyčku a napodruhé jsem trefil brankářovu vyrážečku. Naštěstí mi to vyšlo posléze. Při druhém gólu jsem mířil pod horní tyčku. Brankáře Stejskala znám a čekal jsem, že půjde dolů,“ komentoval svoje zásahy.

Vypsal prémie do kabiny. „Z Liberce je nás v Mladé Boleslavi víc hráčů, takže jsme měli velkou motivaci,“ usmál se Pabiška.

Reklama