Hlavní obsah

Dopita se rozhodl mluvit jen v televizi

PRAHA

Posila pardubického útoku v ČT přiznala, že na začátku sezóny hledá ideální pohodu. Hradbu mlčení kolem sebe vystavěla letní posila pardubických hokejistů. Jiří Dopita se rozhodl, že s médii komunikovat v žádném případě nebude, a po dlouhém váhání udělal výjimku pouze při sobotním televizním utkání z Vítkovic.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Jiří Dopita z Pardubic v extraligovém utkání v Kladně

Článek

"Mluvím jedině na kameru během přimého přenosu, jinak se s novináři nebavím a oni dobře vědí proč," sdělil České televizi během druhé přestávky zápasu.

"Když jsem se v lednu vracel ze zámoří, novináři se hodně nepodloženě pletli do mých osobních věcí. Přišlo mi to jako drzost, vůbec přece nešlo o hokej," vysvětlil do kamery ČT.

O image se nestará

Dopitovi zřejmě vadí, jakým způsobem zejména bulvární listy informovaly o kauze hospodaření Vsetína, v níž měl podle nich někdejší kapitán figurovat, ale šetření policie nic takového neprokázalo. "Neházím všechny žurnalisty do jednoho pytle, ale v konečném důsledku jsem se rozhodl, že mluvit nebudu s nikým," sdělil.

Na otázku televizního reportéra, zda si nemyslí, že svým chováním poškozuje klub, odpověděl: "Nemá to s image klubu nic společného, já mám v Pardubicích smlouvu na hokej a ten hraji, jak nejlépe umím."

Pohodu zatím stále hledá

V ČT Dopita konečně veřejně vysvětlil, proč se v létě rozhodl jít do Pardubic. "Čekal jsem, jak se vyvrbí situace v NHL, tam to nedopadlo, jak jsem si představoval, a tak jsem využil dohody s Pardubicemi. S žádným jiným klubem u nás jsem nejednal."

Čtyřiatřicetiletý útočník se objevil v extralize po dvou letech: "Někteří hráči z ní odešli, přišli zase mladí. Nezdá se mi, že by se nějak závratně změnila." Dopita přiznal, že ještě hledá ideální pohodu. "Spokojený zatím nejsem, na začátku sezóny mívam pomalejší rozjezd, naštěstí mužstvu to docela šlape. Potřebuji se i lépe sehrát s křídly. Mrázek je silově výborně vybaven, Pištek hraje dobře dozadu jako bránící útočník, snad se lepšíme zápas od zápasu," uvedl Dopita, jenž během pěti kol dal jeden gól a na další dva přihrál.

Reklama

Související témata: