Hlavní obsah

Zlín utnul sérii Pardubic a vyhoupl se do čela extraligy, Vítkovice prohrály na Spartě

Druhá čtvrtina hokejové O2 extraligy odstartovala výměnou v čele tabulky. Dosavadní lídr z Vítkovic totiž v pátečním 14. kole prohrál na ledě Sparty po samostatných nájezdech a pustil tak do vedení Zlín, který na domácím stadiónu uťal pětizápasovou vítěznou šňůru Pardubic. I v ostatních utkáních uspěli domácí: Třinec porazil Slavii, Plzeň Brno, Karlovy Vary Kladno a Litvínov České Budějovice.

Foto: Petr Horník, Právo

Obránce Sparty Jan Hanzlík (vpravo) se raduje z branky do sítě Vítkovic.

Článek

Zlín tak minimálně uhájil druhou pozici v tabulce a pokud Vítkovice by zaváhaly na ledě Sparty, poskočí dokonce do čela. Východočeský soubor na ledě soupeře dvakrát smazal jednobrankovou ztrátu, po polovině zápasu ale opět dostal domácí do vedení druhou brankou v utkání Rachůnek a v poslední minutě přidal vítěznou pojistku při power play hostů Kubiš.

Hokejisté Vítkovic v souboji o čelo tabulky dokázali na ledě Sparty smazat dvoubrankové manko a po trefě Sičáka dokonce vedli, Langhammerova trefa ale vynutila prodloužení a posléze i samostatné nájezdy. V těch se nakonec díky Netíkovi radovali z jednoho bodu navíc Pražané, kteří již poosmé v sezóně bojovali o výsledek po řádné hrací době.

Vítkovičtí ztrácejí na nového lídra jediný bod a jsou o skóre druzí před Třincem, který se dokázal vypořádat se Slavií, jež na sever Moravy přijela po třech výhrách za sebou. V závěru první třetiny a v úvodu druhé části zajistili nadějný náskok domácích Martynek s Polanským, Pražané sice v poslední desetiminutovce snížili zásluhou Brandy, konečný výsledek 3:1 ale vzápětí stanovil Kohn. Oceláři, v jejichž dresu poprvé nastoupil navrátilec z NHL Radek Bonk, tak přeskočil v tabulce Slavii i Pardubice a posunul se na třetí příčku.

Litvínov otočil třemi góly za tři a půl minuty

Stáhnout náskok celků z horní části tabulky chtěli hokejisté Českých Budějovic a na ledě Litvínova dokonce v úvodu druhé části vedli, pak ale začali úřadovat domácí. Ještě před polovinou zápasu nastříleli Severočeši za tři a půl minuty tři góly a před druhou přestávkou ještě navýšil náskok druhou trefou Jánský. Po gólu Reichla v poslední části bylo o majiteli tří bgodů jasno, hosté ale ještě dokázali v poslední minutě snížit po výstavní trefě Ptáčka.

Pojistit pozici na konci elitní desítky chtěli v Karlových Varech kladenští hokejisté, jimž vydrželo jednobrankové vedení až do poslední části. V 45. minutě ale zařídil vyrovnání Pletka a nakonec zůstaly všechny body na západě Čech, vítězství domácích trefil v 51. minutě Dej. Hosté neuspěli také proto, že nedokázali proměnit hned dvě trestná střílení, která měli v průběhu zápasu k dispozici.

Beznadějně posledním celkem extraligy zůstává nováček z Brna. Plzeň sice proti Kometě nepředvedla na svém ledě nijak zázračný výkon a ještě v úvodu třetí třetiny byl stav vyrovnaný, v 45. minutě ale zařídil těsnou výhru domácích Vlasák. Brněnský klub tak na posledním místě tabulky dělí od předposledního Litvínova již devět bodů.

Hokejová O2 extraliga - 14. kolo
Třinec - Slavia 3:1on-line
Branky: 18. Martynek, 23. Polanský, 56. Kohn - 53. Branda.
Zlín - Pardubice 4:2on-line
Branky: 5. Rachůnek, 27. Sivák, 33. Rachůnek, 60. Kubiš - 16. Sýkora, 31. Zohorna.
Litvínov - Č. Budějovice 5:2on-line
Branky: 26. Gerhát, 27. V. Hübl, 29. Jánský, 39. Jánský, 47. Reichel - 23. Gřegořek, 60. Ptáček.
K. Vary - Kladno 2:1on-line
Branka: 45. Pletka, 51. Dej - 7. Bílek.
Sparta - Vítkovice 4:3 po sam. nájezdechon-line
Branky: 4. Netík, 11. Langhammer, 45. Langhammer, rozhodující sam. nájezd Netík - 16. Ujčík, 26. Vrána, 38. Sičák.
Plzeň - Brno 2:1on-line
Branky: 12. Adamský, 45. Vlasák - 15. Erat.
8. 10. Liberec - Ml. Boleslav 2:6on-line

Reklama

Související témata: