Hlavní obsah

Liberečtí hokejisté dál tápou

Josef PešoutPrávo

Šest porážek z posledních sedmi kol. Takhle tristní je bilance libereckých hokejistů v extralize. Tým v soutěži tápe a jeho výkony jsou zklamáním i pro příznivce. Severočechům vůbec nevyšlo ani čtvrteční střetnutí s Mladou Boleslaví (2:6). Po takovém výsledku panovala na straně domácích ponurá nálada.

Článek

„Snažili jsme se do utkání vstoupit aktivně, ale po hrubých individuálních chybách jsme inkasovali v rychlém sledu tři góly a dostali jsme se do křeče. Z ní jsme se už nevymanili ani v dalším průběhu zápasu. Byli jsme slabší v soubojích, hráči nedodržovali pokyny a po právu patří všechny tři body soupeři,“ hodnotil nepovedené vystoupení asistent trenéra Bílých Tygrů Filip Pešán.

Co debakl pro tým znamená? „Budeme se muset velmi vážně zamyslet nad tím,

jestli máme šanci dodržovat herní systém, nebo ne. Teď hrajeme třikrát venku. Takže zkusíme vyjít z totální defenzivy se snahou uhrát solidní výsledek. Jsou to klišé, ale nic jiného se dělat nedá,“ pokrčil rameny asistent.

Problém je v psychice

„Předmětem debaty s vedením klubu budou i hráčské výměny. Určité věci se musí stát a uvidíme, zda se to bude týkat jenom hráčů,“ pravil Pešán. A vysvětlil, jak to bylo s brankářem Leinonenem, který byl za stavu 0:3 vystřídán.

„Před zápasem měl zdravotní problémy a na hodně procent to vypadalo, že nebude vůbec chytat. Ale naštěstí se lékařům podařilo dát ho do kupy. S velkým sebezapřením nastupoval. Po třetím gólu jsme se rozhodli, že ho nebudeme dál trápit. Odvolali jsme ho na střídačku. Tero Leinonen na to reagoval podrážděně, protože viděl, že asi bylo už chybou jeho nasazení do zápasu,“ líčil Pešán.

Podle něj velký problém Liberce tkví v psychice. „Tým předvádí určitý obraz do chvíle, kdy narazí na první dílčí neúspěch. Pak se hra sesype. Pracujeme na tom každý den, ale zatím se to nedaří. Zkusíme změnit přístup,“ zamyslel se asistent.

Reklama

Související témata: