Hlavní obsah

Sparta zdolala po nájezdech Vítkovice, ty opustily první místo

PRAHA

Hokejisté Sparty zvítězili v utkání 14. kola O2 extraligy nad Vítkovicemi 4:3 po samostatných nájezdech a svému soupeři tak oplatili porážku z prvního kola, kdy prohráli taktéž v nastavení. Dvěma brankami se blýskl útočník Langhammer, rozhodující nájezd proměnil Netík. Pražané ale i přes výhru nemohou být úplně spokojení, již osm zápasů nevyhráli za plný počet bodů.

Foto: Petr Horník, Právo

Sparťan Tomáš Netík (druhý zprava) překonává gólmana Vítkovic Filipa Šindeláře.

Článek
Fotogalerie

Vítkovice začaly na ledě Sparty aktivně, hned v prvních minutách si vytvořily několik dobrých příležitostí. Zejména Jurečkova střela, kterou zastavila až tyčka, volala po gólu. Z tlaku nejenže Ostravané gól nevytěžili, naopak inkasovali. V rychlém přečíslení našel Výborný Netíka, ten si položil i gólmana Šindelář a zasunul puk do branky.

Ve dvanácté minutě už domácí vedli o dvě branky, při přesilovce se nejlépe v mele před brankou zorientoval Langhammer. Vítkovice přesto nepříznivé skóre nepoložilo a častěji se hrálo před brankou Sparty. V patnácté minutě pohrdl stoprocentním gólem Hubáček, když místo poloprázdné branky trefil jen Cháberu. O minutu později se hosté přeci jen dočkali, přesnou střelou nad lapačku vymetl pavučinky Ujčík.

Druhá třetina odstartovala ve vysokém tempu. Nejprve se řítil sám na branku Ručinský, kotouč ale přes Šindelářovy betony nedostal. Pak se dvakrát vyznamenal jeho protějšek Chábera. Nejprve reflexivním mávnutím lapačky vychytal Ujčíka, posléze na něj nevyzrál ani Kvapil. V 26. minutě už ale kapituloval, přesnou ranou k tyčce jej pokořil Vrána. Pro tohoto nadějného útočníka, který většinu dosavadní kariéry strávil v zámoří, to byl první gól v tuzemsku mezi seniory.

Spartu vyrovnávací gól zaskočil, jen stěží se dostávala před branku Šindeláře. Dvě a půl minuty před druhým odchodem do kabin navíc hosté dokonali obrat. Při hře ve čtyřech vybídl Burger šikovným pasem Sičáka, kterému ke skórování stačilo jen nastavit svou hůl. Na začátku třetí třetiny mohl po individuální akci přidat čtvrtou branku Hubáček, trefil ale jen Cháberu.

V 45. minutě si hostující obrana vybrala slabší chvilku, Langhammerovi dopřála v mezikruží spoustu času a vytáhlý útočník svou druhou trefou v zápase srovnal. Zbytek třetí části už nabídl opatrný hokej s minimem šancí a tak utkání dospělo až do prodloužení. V něm mohl domácím zajistit dodatečný bod exvítkovický Gulaši, Šindeláře ovšem neprostřelil.

Minutu před koncem nastavení putoval na trestnou lavici Stehlík a Vítkovice se musely bránit jen ve třech hráčích. Sparta ale vítězný gól nevstřelila, a tak musely rozhodnout až nájezdy. V nich jako jediný uspěl Netík a zajistil Pražanům druhý bod.

HC Sparta Praha - HC Vítkovice Steel 4:3 po sam. nájezdech (2:1, 0:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Netík (D. Výborný, Koreis), 11. Langhammer (Vykoukal, Netík), 45. Langhammer (Látal), rozh. nájezd Netík - 16. Ujčík (Vrána, Varaďa), 26. Vrána, 38. Sičák (Burger). Rozhodčí: Husička, Mikula - Guth, Rittich. Vyloučení: 4:5, navíc Netík 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 6157.
Sparta Praha: Chábera - Vykoukal, Gulaši, Macholda, Jan Hanzlík, Černošek, S. Hudec, J. Mrázek - Ton, Broš, Kafka - D. Výborný, Hlinka, Netík - Látal, Langhammer, Ručinský - Hromas, Koreis, Podlešák. Trenéři: Hynek a F. Výborný.
Vítkovice: Šindelář (po prvním sam. nájezdu vystřídán Vošvrdou) - Jurečka, Rehák, Sičák, Trnka, Kuboš, Stehlík, Voráček - Kvapil, Burger, Hubáček - Ujčík, Vrána, Svačina - Treille, Štefanka, Varaďa - Klimek, R. Hruška, Šedivý. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Reklama

Související témata: