Hlavní obsah

Třinec - Slavia 3:1Třinec díky využitým přesilovkám udolal Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Martynek 1 : 0
23. Polanský 2 : 0
53. Branda 2 : 1
56. Kohn 3 : 1

Tři využité přesilovky zajistily hokejistům Třince ve 14. kole extraligy vítězství 3:1 nad Slavií. I Pražané dosáhli jediné trefy při početní výhodě, trefa Daniela Brandy však přišla až sedm minut před koncem a Ladislav Kohn ji navíc hned vygumoval třetí brankou na opačné straně. Domácí poprvé představili posilu Radka Bonka, který se do statistik nijak nezapsal.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Třince se radují z branky do sítě slávistického brankáře Roberta Slipčenka (vpředu).

Článek

Slavia měla svižnější nástup. Byť se domácí měli mít na pozoru před jejich ofenzivou, právě rychlý přechod do útoku působil Ocelářům v úvodní desetiminutovce potíže. Hosté soupeře několikrát přečíslili rychlými kontry, ale jak ránu Hrušky, tak Růžičkův pokus zneškodnil brankář Hamerlík.

Domácí se z rozpačitého startu oklepali v první přesilovce, při níž zamkli červenobílé do útočného pásma a Martynek si po pohotové přihrávce Květoně zblízka připsal šestý zásah sezony. Oceláři měli v závěru úvodní třetiny více ze hry. Peterek měl na hokejce druhý gól, proti jeho dorážce v přesilovce pět na tři ale zázračně zakročil ležící Slipčenko.

Zatímco v úterý proti Pardubicím byly třinecké přesilovky utrpením, dnes se vše obrátilo k lepšímu. Nástup Třince do druhé části korunoval při další početní výhodě Polanský, když zblízka zasunul do branky pobídku nejlepšího extraligového nahrávače Kohna, který si připsal dvanáctý finální pas v ročníku.

Hosté po sérii čtyř oslabení nabrali druhý dech v polovině utkání. Kdo jiný měl zavelet ke zteči než nejproduktivnější extraligový hráč Červenka. V 27. minutě si našlápl po levém křídle a i prostřelil Hamerlíka, který však vnitřní hranou betonu puk vychýlil vedle tyčky. Červenka s pukem na holi kouzlil i o tři minuty později, ale Branda nedokázal usměrnit jeho nabídku do odkryté klece.

Kontaktní gól, který by zneklidnil Oceláře, nepřivodily ani rošády v sestavě. Hostující kouč Vladimír Růžička v závěru míchal útočnými formacemi, slavisté přímočarou hrou bez velkého vymýšlení dotírali na Hamerlíka, ale při závarech před brankou se Třinečtí doslova předháněli v obětavosti.

Teprve se sedm minut před koncem se hostům zadařilo: v přesilovkové skrumáži dostal puk do sítě Branda. Nepolapitelný Červenka vzápětí švihem atakoval vyrovnaní, ale Hamerlík na poslední chvíli včas vytasil lapačku. Rozřešení padlo jak jinak při početní převaze. Slavia šla čtyři minuty před koncem na 39 sekund do tří a Semanovu ránu do modré čáry uklidil do sítě Kohn.

Oceláři Třinec - Slavia Praha 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 18. Martynek (D. Květoň, Peterek), 23. Polanský (Kohn, Zíb), 56. Kohn (Seman, Malec) - 53. Branda (Červenka, Vondrka). Rozhodčí: Minář, Grečko (SR) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:8. Využití: 3:1. Diváci: 3707.
Třinec: Hamerlík - Zíb, Hrabal, Cartelli, Výtisk, Seman, Malec - Kohn, Polanský, M. Růžička - Balej, Polák, Bonk - D. Květoň, Peterek, Martynek - Hampl, Kanko, Tomas. Trenéři: Marek a Kopřiva.
Slavia: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Roth, Kolařík, Drtina, Žižka - D. Hruška, Beránek, Doležal - Branda, Červenka, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Vondrka - Micka, M. Čermák, Endál. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata: