Hlavní obsah

Litvínov - Č.Budějovice 5:2Litvínov s Pilařem v sestavě porazil České Budějovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Gřegořek 0 : 1
26. Gerhát 1 : 1
27. Hübl 2 : 1
29. Jánský 3 : 1
39. Jánský 4 : 1
47. Reichel 5 : 1
60. Ptáček 5 : 2

Hokejisté Litvínova porazili ve 14. kole extraligy České Budějovice 5:2. V dresu domácích se poprvé objevil zadák Karel Pilař. Jihočeši sice v Litvínově vedli, ale během necelých čtyř minut třikrát inkasovali a domácí poté nezadržitelně směřovali za třemi body. Dvakrát skóroval Peter Jánský.

Článek

Úvodní třetina příliš vzruchu a podívané pro hokejové labužníky nenabídla. Ve hře obou týmů bylo hodně nepřesnosti a tak diváci měli možnost sledovat spíše urputný boj. V první šanci se ocitli hosté, Šimánek se sice snadno vyhnul čerstvé litvínovské akvizici Pilařovi, ale vychytal ho Jaroslav Hübl. Na konci 12. minuty tečoval Jánského nahození těsně před Turkovou klecí Reichel, jenže prostor vymezený tyčemi minul. V závěru měl ještě při přesilovce možnost Gerhát, jeho dorážku však pohotově zlikvidoval Turek.

Druhé dějství bylo zcela o něčem jiném. Jihočeši si záhy vynutili přesilovku, během ní si Ptáček sjel na Gulašovu přihrávku od modré, ale Jaroslav Hübl si místo u levé tyčky pohlídal. Uběhlo však jen pár vteřin a hosté šli do vedení, když Gřegořek od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě. Litvínovu stačily na odpověď jen tři minuty. Rovněž v početní výhodě se prosadil dorážkou Gerhát.

Za dalších 56 vteřin se navíc trefil Viktor Hübl a parádní pasáž Severočechů zakončil ve 29. minutě Jánský, jehož našel zapomenutého u hrazení na červené čáře právě úspěšný střelec druhé branky domácích. Jánský našlápl, dostal se až tváří v tvář před Turka a trefil přesně do levého horního růžku jeho branky. Na hostující lavičku už to byla příliš silná káva a trenéři si vyžádali oddechový čas. K obratu skóre z 0:1 na 3:1 stačilo Litvínovu přesně 200 sekund.

Ve 32. minutě tísněný Mikeska jen tak plácl do puku, ale přesto nadělal hodně starostí brankáři Jaroslavu Hüblovi. Českobudějovičtí se sice snažili o kontaktní gól, ale marně. Poslední slovo ve druhé části měl Litvínov. Při vyloučení Vydareného sice hosté ještě odolali, ale Veselého již vrátil předčasně do hry svou druhou trefou v zápase Jánský a bylo to 4:1.

Když v úvodu třetí dvacetiminutovky potrestal Mikeskův prohřešek čtyři vteřiny před skončením trestu kapitán Reichel, jenž se trefil dorážkou v pádu prakticky z nulového úhlu, bylo o rozdělení bodů v dnešním duelu rozhodnuto. Nic na tom nemohla změnit ani trefa Ptáčka v přesilovce 43 vteřin před závěrečnou sirénou.

HC Benzina Litvínov - HC Mountfield České Budějovice 5:2 (0:0, 4:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 26. Gerhát (Pilař, Kroupa), 27. V. Hübl (J. Černý, Švarný), 29. Jánský (V. Hübl), 39. Jánský (Reichel, Švarný), 47. Reichel (Lukeš, Jánský) - 23. Gřegořek (Gulaš, Sailer), 60. Ptáček (Vak, Gulaš). Rozhodčí: Jebavý, Fraňo - Pavlovič, Kis. Vyloučení: 5:6. Využití: 3:2. Diváci: 3658.
Litvínov: J. Hübl - Kroupa, Pilař, Švarný, Gureň, Punčochář, Skuhrovec - Jánský, Reichel, Lukeš - J. Černý, V. Hübl, Jenáček - Kubinčák, Trávníček, Gerhát - Majdan, Bojer, Vopat. Trenéři: Kučera a Šlégr.
České Budějovice: Turek - Ptáček, Gřegořek, Vydarený, L. Poživil, Snopek, Melichar, Macháček - Sailer, Vak, Gulaš - Veselý, Mikeska, M. Hudec - Melichárek, Šimánek, Kotrla - L. Květoň, Mertl, Rod. Trenéři: Tlačil, Kupka a Gula.

Reklama

Související témata: