Hlavní obsah

Karlovy Vary - Kladno 2:1Karlovy Vary zdolaly díky obratu v závěrečné třetině Kladno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Bílek 0 : 1
45. Pletka 1 : 1
51. Dej 2 : 1

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů díky trefám Václava Pletky a Rastislava Deje v závěrečné třetině otočili v utkání 14. kola extraligy nepříznivý stav s Kladnem a vyhráli 2:1. Mistrovská Energie se tak dočkala v osmém vystoupení v soutěži v nové hale teprve třetí výhry. Kladno neproměnilo v utkání dvě trestná střílení.

Článek

Západočeši se představili před vlastním publikem potřetí za sebou a opět dostal v brance přednost před reprezentačním gólmanem Mensatorem Sáblík. Toho hned v první minutě po objetí branky ohrozil Diviš. Domácí odpověděli aktivní hrou čtvrté pětky s novým členem sestavy Kuběnou. Ještě v páté minutě prověřil pozornost kladenského gólmana Kopřivy Melenovský, ale poté již přišly kladenské chvíle.

V sedmé minutě otevřel skóre po nahrávce Frolíka kladenský Bílek, ještě nedávno hráč Energie. Středočeši byli v dalším průběhu první třetiny i nadále aktivnější a možnost k navýšení skóre se jim naskytla v 17. minutě, kdy při samostatném nájezdu byl domácím obráncem Čuttou faulován agilní Bílek, ale nařízené trestné střílení neproměnil Kaberle, který minul Sáblíkovu branku.

Druhou třetinu začali Západočeši snahou o vstřelení vyrovnávací branky. Po nahrávce Kumstáta se sám před Kopřivou ocitl domácí kapitán Skuhravý, ale přihrávku nestačil zpracovat. Ve 24. minutě v oslabení ujel Bělohlav, avšak na Sáblíka nevyzrál. Brankáři byli ve druhém dějství nejlepšími hráči svých mužstev. Kopřiva postupně s jistotou zlikvidoval příležitosti Melenovského, Tribuncovse a Pletky. Karlovarského brankáře také ohrožovaly výpady kladenský útočníků.

Domácí se dočkali vyrovnání v 45. minutě. Skuhravý v útočném pásmu zlomil hokejku, naskočil místo něj na led Pech, který nezištně přihrál před branku Pletkovi a ten tísněný hostujícím obráncem zasunul puk za Kopřivova záda. Tlak Palečkových svěřenců nadále pokračoval. V 51. minutě po dalším ze závarů v obranném pásmu Kladna Pech přistrčil puk Dejovi a ten z otočky otočil skóre.

V 54. minutě však mohlo být vyrovnáno, kdy proti domácím bylo nařízeno druhé trestní střílení. Ani napodruhé ale nebyl Sáblík překonán, když vychytal Pateru. Hosté bojovali o vyrovnání do posledních vteřin, když i přes vyloučení Trončinského v poslední minutě zápasu se odhodlali k power play a ohrožovali Sáblíka až do závěrečné sirény.

HC Energie Karlovy Vary - HC Geus Okna Kladno 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 45. Pletka (Pech), 51. Dej (Pech) - 7. Bílek (Frolík, F. Kaberle). Rozhodčí: Svoboda, Turčan - Pouzar, Rozlílek. Vyloučení: 2:6, navíc Kopřiva (Kladno) 10 min. Bez využití. Diváci: 4168.
Karlovy Vary: Sáblík - Němec, Dobroň, Hájek, Tribuncovs, Čutta, Parýzek, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Pletka - Melenovský, Kristek, Hluchý - Dej, Pech, Košťál - Zucker, Kuběna, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Kladno: Kopřiva - Kameš, F. Kaberle, Mudroch, Šmach, Trončinský, J. Dlouhý - Diviš, Patera, Tomajko - Bělohlav, Čurilla, Valský - Bílek, Kalla, Frolík - Eberle, Stieler, Kuchler. Trenéři: Müller a P. Kasík.

Reklama

Související témata: