Hlavní obsah

Teprve druhý zápas v extralize oslavil navrátilec ze zámoří Vrána brankou

V mladém věku se talentovaný útočník Petr Vrána vydal hledat štěstí za moře. V loňské sezóně ale jeho slibně se rozjíždějící kariéra dostala trhlinu. Vrána utrpěl zlomeninu nohy, kvůli které zvolil návrat do Čech. V pátek nastoupil na Spartě ke svému druhému zápasu v extralize a hned se uvedl premiérovým gólem. „Jsem za něj rád, jen je škoda, že jsme nedosáhli na tři body,“ prohlásil.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Jakub Langhammer ze Sparty (vlevo) a Petr Vrána z Vítkovic

Článek

K němu vám do značné míry pomohlo štěstí, kotouč se k vám odrazil od rozhodčího...

Nečekal jsem to. Jen jsme napadali, postavil jsem se do určité pozice a puk mi najednou skončil přímo na hokejce. Zkusil jsem jen vystřelit na bránu a propadlo to tam. Prostě náhodnej gól.

Kolik za něj budete muset pokladníkovi Petru Jurečkovi zaplatitt?

Abych řekl pravdu, tak ještě nevím. Ale něco mě to určitě stát bude.

Vítkovicím se daří, do rozjetého mužstva se vám muselo naskočit dobře, že?

Určitě. Na druhou stranu se ale zase není jednoduché dostat do sestavy. Mužstvo je hodně vyrovnané, i mladí kluci hrají výborně. Proto jsem rád, že jsem od trenéra dostal šanci, že hraji dost.

Po vašem boku nastupoval zkušený Ujčík a Svačina. Jak jste si jako lajna sedli?

Hráli jsme spolu teprve druhý zápas, zatím si spolu až tak nerozumíme. Ale oproti zápasu se Zlínem to už bylo daleko lepší. Doufám, že to tak půjde dál a budeme se zlepšovat.

I přesto jste ale byli u dvou vstřelených gólů...

Samozřejmě. Na druhou stranu jsme ale dva dostali, což se také nedá omluvit. Šancí jsme měli hodně, měli jsme dát více gólů...

Pojďme ještě k vaší kariéře v zámoří. Proč jste se nedokázal více prosadit a vrátil jste se do Čech? Bylo to jen kvůli zlomené noze?

Ano, spíše to bylo kvůli té zlomenině. Věděl jsem, že tu budu mít o trochu větší čas dát se do pořádku. Jsem rád, že jsem tu šanci ve Vítkovicích dostal. Kdybych se chtěl do zámoří vrátit, v kempu bych nebyl schopný bojovat o místo. Proto by pro mě letos návrat do Ameriky moc velký význam neměl.

Takže to berete tak, že letos strávíte doma, abyste pak znovu zamířil ven?

Tak se na to nedívám. S Vítkovicemi jsem podepsal smlouvu na dva roky a budu se jim snažit pomoct, jak jen budu schopný. Pokud tu zůstanu dva roky, zůstanu tady dva roky. Když budu hrát dobře a bude nějaká příležitost k odchodu, bude záležet na nějaké dohodě s klubem.

Jak velkou roli hrála ve vašem návratu osoba hlavního kouče Hadamczika?

Velkou. S trenérem se známe dlouho, chtěl, abych se vrátil. Dal mi tu příležitost a pro mě to byla šance, která se neodmítá.

Jak jste si po návratu ze zámoří zvykal na široké kluziště?

Tady na Spartě to nebylo tak hrozné, ale ve Vítkovicích to bude zajímavé. Tam je obrovské hřiště. Není to jednoduché, celý systém hokeje tu funguje jinak. Chvilku mi to bude trvat.

Budete před premiérou před domácími fanoušky trošku nervózní?

Určitě. Když hrajete poprvé před novým domácím publikem, nějaká nervozita se dostaví. Ale dva zápasy mám za sebou, tak bych mohl být nějakým způsobem připravený.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články